CNAIR anunță restricții pe DN2, în zona Mărășești, pentru montarea unei linii de înaltă tensiune

Traficul rutier se va închide miercuri, 4 septembrie 2024, pe DN2, în zona km. 207 + 900 (în proximitatea localității Mărășești), în reprize de maximum 5 minute, pe o perioadă cumulată de maximum 30 de minute/zi, informează marți Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere
Ion Dobreanu - mar, 03 sept. 2024, 11:33
CNAIR anunță restricții pe DN2, în zona Mărășești, pentru montarea unei linii de înaltă tensiune

Intervalele de deschidere a traficului vor fi funcție de intensitatea acestuia în momentul execuției lucrărilor de montare a liniei electrice aeriene (LEA) 400 KV Dublu Circuit Gutinaș – Smârdan, precizează CNAIR pe Facebook.

Compania românească Electromontaj a câștigat contractul de realizare a liniei de înaltă tensiune Gutinaș – Smârdan, cu o valoare de 247,8 milioane de lei, unul dintre proiectele importante ale Transelectrica, potrivit e-energia.ro.

Proiectul liniei Gutinaș-Smârdan este foarte important pentru Transelectrica și pentru sistemul de transport al energiei electrice din România pentru că va asigura evacuarea energiei produse în zona Dobrogei, în special din surse regenerabile.

Finanțată din fonduri europene, linia va avea o lungime de 140 km, între Gutinaș și Smârdan, va străbate teritoriul a trei județe, respectiv Bacău, Vrancea și Galați. Proiectul face parte din întăririle rețelei electrice de transport (RET) în zona de Nord-Est a României și este necesar pentru a se evita limitarea evacuării energiei electrice produse în centralele electrice eoliene din zona Dobrogea și apariția congestiilor în RET, ca urmare a dezvoltării capacităților de producție din zona de Sud-Est a țării.

Proiectul va permite transportul energiei produse în zona Mării Negre către centrele de consum și stocare din restul țării și va crește semnificativ securitatea furnizării energiei electrice în regiune, arăta Transelectrica în trecut. Noua linie ar urma să fie gata în doi ani.

Electromontaj București este cel mai mare constructor de rețele electrice din România, cu o experiență de peste 70 de ani și, potrivit propriilor date, are un portofoliu de 400.000 km de linii aeriene de înaltă și medie tensiune.

Te-ar mai putea interesa și
S-a depășit miliardul de euro. Bugetul plătește încă o tranșă de 143 de milioane de euro nerambursabili pentru centralele pe cărbune ale CE Oltenia, va fi ultima?
S-a depășit miliardul de euro. Bugetul plătește încă o tranșă de 143 de milioane de euro nerambursabili pentru centralele ...
Complexul Energetic Oltenia urmează să primească un grant de 705 de milioane de lei pentru ca centralele electrice pe cărbune să poată plăti certificatele de emisii de CO2, potrivit unui......
Uzina Automobile Dacia din Mioveni a asamblat modelul Jogger cu numărul 250.000
Uzina Automobile Dacia din Mioveni a asamblat modelul Jogger cu numărul 250.000
Un sfert de milion. La atât se ridică numărul vehiculelor Dacia Jogger produse la uzina Automobile Dacia de la Mioveni ...
Ce se va întâmpla cu porumbul american după 2 aprilie – analiză
Ce se va întâmpla cu porumbul american după 2 aprilie – analiză
Investitorii așteaptă data de 2 aprilie, când Statele Unite urmează să impună tarife și să decidă cu privire la ...
Salarii de 4.500 de lei – 6.000 lei „în mână” pentru specialist comunicare cu influencerii
Salarii de 4.500 de lei – 6.000 lei „în mână” pentru specialist comunicare cu influencerii
Magazinul online de îmbrăcăminte pentru femei Karma Original caută din România un specialist în relații cu clienții ...