„Deocamdată, deprecierea leului nu ne afectează, pentru că produsele de import au fost negociate cu luni înainte, dar dacă evoluţia leului va continua aşa în următoarele şase luni ne va afecta”, a declarat Destailleur, după o conferinţă de presă.
Întrebat dacă în aceste condiţii retailerul se va reorienta către furnizorii români, el a arătat că această acţiune face parte din strategia cora, în special pentru produsele proaspete.
Destailleur a precizat că retailerul va fi obligat să găsească furnizori locali şi pentru alte tipuri de produse, în condiţiile evoluţiei cursului valutar din ultima perioadă.
„Dacă azi avem produse de import este pentru că nu le găsim aici sau nu se ridică la aceeaşi calitate. Dacă le-am lua de la furnizori locali ar însemna că vom avea produse mai slabe calitativ sau nu vom avea deloc, dacă nu găsim”, a spus directorul cora.
În ceea ce priveşte evoluţia afacerilor retailerului în primul semestru, Destailleur a arătat că s-a înregistrat o stagnare, însă un indicator îmbucurător este creşterea consumului la nivel de piaţă în al doilea trimestru faţă de primul trimestru al acestui an.
„Dacă în 2010-2011 am cunoscut perioade de scădere destul de puternice, pentru prima dată în doi ani se observă o creştere a consumului (la nivel de piaţă – n.r.)”, a spus Destailleur.
Oficialul cora a evitat să prognozeze o evoluţie a veniturilor retailerului pentru sfârşitul acestui an, precizând că trebuie să fie prudent în estimări, având în vedere oscilaţiile frecvente ale pieţei.
cora România, deţinută de retailerul belgian Louis Delhaize Group, are opt magazine şi vrea să deschidă în câţiva ani până la 20 de noi hipermarketuri.
Leul s-a depreciat în raport cu euro în ultima perioadă, pe fondul tensiunilor politice din România, referinţa publicată marţi de BNR atingând un nou maxim istoric, pentru a treia zi consecutiv, de 4,5651 unităţi