Reţeaua privată de sănătate Regina Maria a înregistrat un milion de programări online în platforma sa de telemedicină

Economica.net
08 05. 2023
fady chreih

Platforma de telemedicină a fost dezvoltată de reţeaua Regina Maria în colaborare cu Microsoft în doar 10 zile, în timpul pandemiei de Covid-19.

„Ne-a fost demonstrat în repetate rânduri că digitalizarea este un instrument care ne ajută să progresăm, atât la nivel medical, cât și relațional. Telemedicina a devenit, așadar, o soluție care ne ajută să rămânem aproape și să oferim sprijin pacienților români, indiferent de barierele fizice. Avantajele accesibilității online sunt multiple. Accesul la medici pentru controale medicale din diverse specialități sau interpretarea analizelor nu mai este îngreunată de obstacole care țin de proximitate sau timp”, a spus Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria.

Pacienții își aleg medicul în funcție de specialitate și datele disponibile pentru consultație, iar întâlnirea se desfășoară prin Microsoft Teams, de oriunde se află.

„Telemedicina depășeste barierele geografice ale asistenței medicale și este deosebit de valoroasă pentru pacienții din comunitățile subdimensionate din punct de vedere medical și pentru cei din locațiile geografice rurale unde există deficite de medici specialiști. Clinica Virtuală este o soluție actuală care permite continuitatea îngrijirii medicale, ce s-a implementat în timp record odată cu izbucnirea pandemiei, când accesul în spital era restricționat pentru vizitele față în față. Cunoşteam rezultatele consultaţiilor de telemedicină din ţări precum Australia, Canada, SUA sau Marea Britanie, respectiv ştiam cât de mult ajută consultaţiile de la distanţă pacienţii. Aveam, deci, aşteptări mari. M-am bucurat să văd că aşteptările s-au confirmat şi că prin telemedicină putem fi  şi mai aproape de pacienţii noştri”, a spus dr. Dan Dimitriu, Director Medical Policlinici la reţeaua de sănătate Regina Maria.