Rețele Electrice Dobrogea a reconectat la rețea 80% dintre clienții care au rămas fără curent în ultimele zile. 49.000 de consumatori încă nu au lumină
Față de situația de la ora 13:00, pe parcursul zilei au fost reconectați peste 7.000 de clienți în județul Constanța, aproximativ 6.000 în Tulcea și 1.000 în Călărași. Numărul total al localităților afectate a scăzut de la 99 la 75.
La ora 18:00, echipele lucrau în continuare pentru remedierea unor defecte în rețele care deservesc circa 49.000 clienți, din care aproximativ 25.000 în județul Constanța, 13.000 în Tulcea, 8.000 în Călărași și 2.500 în Ialomița. Durata intervențiilor rămâne mai mare decât în mod normal întrucât, deoarece condițiile meteo s-au înrăutățit din nou, accesul este în continuare dificil în multe zone din cauza ploii și noroiului, iar zona afectată de condițiile meteo este foarte întinsă.
Au fost instalate 13 grupuri electrogene de mare putere pentru alimentarea instalațiilor de pompare a apei, precum și a unor zone de rețea unde soluționarea avariilor nu era posibilă momentan. Grupurile electrogene aparțin atât Rețele Electrice Dobrogea, contractorilor societății cât și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).
Compania declară că-și continuă colaborarea cu autoritățile centrale și locale pentru a ajunge în zonele cu incidente, iar echipele vor lucra pentru reluarea alimentării la toți clienții afectați. Odată cu remedierea rețelelor de medie tensiune care alimentează localitățile, echipele repară și deranjamentele de joasă tensiune în interiorul localităților.
Ora 13:00
Până la ora 13:00, echipele Rețele Electrice Dobrogea au reconectat la rețea încă 25.000 clienți din zonele afectate de fenomenele meteorologice de Cod roșu, astfel că a fost reluată alimentarea cu energie electrică pentru 78% din numărul total de clienți a căror alimentare a fost întreruptă.
Echipele lucrau în continuare pentru remedierea unor defecte în rețele care deservesc circa 61.000 clienți din 99 de localități, din care 32.000 în județul Constanța, 19.000 în Tulcea, 9.000 în Călărași și 1.000 în Ialomița. Durata intervențiilor rămâne mai mare decât în mod normal întrucât, deși condițiile meteo s-au ameliorat, accesul este în continuare dificil în multe zone din cauza zăpezii și noroiului. Compania a mobilizat echipe suplimentare, atât de la firmele contractoare cât și de la regiunile Muntenia și Banat.
Citește și: