Rețele Electrice Dobrogea investește peste 162 de milioane de lei în infrastructura energetică din județul Călărași

Compania Rețele Electrice Dobrogea a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziții publice (SEAP), o procedură de achiziție de lucrări pentru modernizarea rețelelor de medie și joasă tensiune din județul Călărași, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - vin, 13 sept. 2024, 16:38
Rețele Electrice Dobrogea investește peste 162 de milioane de lei în infrastructura energetică din județul Călărași

Valoarea totală licitată este de aproximativ 118 milioane de lei, în timp ce valoarea proiectului se ridică la 162,1 milioane de lei, dintre care 106,7 milioane de lei vor fi asigurați prin Fondul pentru Modernizare, un fond special destinat îmbunătățirii infrastructurii energetice și susținerii tranziției către un sistem de distribuție mai eficient și sustenabil.

„Prin această investiție semnificativă, ne dorim să creăm o infrastructură electrică modernă și rezilientă, care să răspundă cerințelor actuale de eficiență energetică și sustenabilitate. Modernizarea rețelelor va aduce beneficii reale clienților noștri și va contribui la reducerea pierderilor și a întreruperilor neplanificate”, a declarat Florin Aprodu, director Rețele Electrice Dobrogea.

Vor fi modernizate părți din rețelele de medie și joasă tensiune din cinci localități, valoarea proiectului fiind de 162,1 milioane de lei. Aproximativ 7.600 de clienți din Frumușani, Vasilați, Gălbinași, Plătărești și Fundeni vor beneficia de modernizarea a 41 de km de rețea de medie tensiune, a peste 7 km de joasă tensiune, a 57 de posturi de transformare și a circa 150 de branșamente. Totodată, rețeaua din zonă va fi extinsă cu peste 32 de km pentru segmentul de medie tensiune, respectiv cu alți peste 8 km pentru cel de joasă tensiune și vor fi instalate patru noi posturi de transformare.

Acest proiect de modernizare va contribui la o infrastructură electrică mai sigură și mai eficientă, îmbunătățind calitatea serviciului de alimentare cu energie electrică și reducând riscurile de accidente. De asemenea, va crește fiabilitatea rețelei de medie tensiune. În plus, investițiile în rețelele subterane și modernizarea posturilor de transformare vor facilita o mai bună gestionare a consumului energetic și vor contribui la reducerea consumului individual și a pierderilor din rețea.

De asemenea, prin acest proiect, rețeaua electrică va fi pregătită pentru o viitoare instalare de contoare inteligente la consumatorii casnici și non-casnici, și se vor introduce premisele monitorizării reţelei până la nivelul locului de consum.

Un alt aspect important al modernizării rețelelor este integrarea unui sistem complex de management automatizat al distribuției, finanțat din fonduri europene. Acest sistem va fi implementat pe toate nivelurile de tensiune (înalta, medie și joasă tensiune) și va adăuga noi funcționalități inteligente la rețelele de medie și joasă tensiune în următorii 3-5 ani. Aceste tehnologii moderne vor avea un impact semnificativ asupra rețelei modernizate și extinse prin acest proiect, maximizând avantajele digitalizării și eficientizării proceselor de distribuție a energiei electrice.

Termenul de depunere a ofertelor este 22 octombrie 2024, durata contractului fiind de 36 de luni.

Companiile Rețele Electrice operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de către cele trei companii Rețele Electrice numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.

Te-ar mai putea interesa și
Gazprom a anunțat: Va opri livrările de gaze către Republica Moldova pe 1 ianuarie, dimineață
Gazprom a anunțat: Va opri livrările de gaze către Republica Moldova pe 1 ianuarie, dimineață
Gigantul energetic rus Gazprom a anunţat sâmbătă că va suspenda exporturile de gaz spre Republica Moldova de la 1 ianuarie, la ora 05.00 GMT, din cauza unei datorii neplătite de autorităţile......
Prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Vladimir Putin a recunoscut că apărarea antiaeriană rusă era în acțiune miercuri când aeronava a încercat să aterizeze la Groznîi
Prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Vladimir Putin a recunoscut că apărarea antiaeriană rusă era în acțiune ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut sâmbătă, potrivit Kremlinului, că apărarea antiaeriană rusă era în ...
Moscova a extins substanțial lista cu oficiali din UE cărora le interzice intrarea în Rusia, ca răspuns la ultimele sancțiuni europene
Moscova a extins substanțial lista cu oficiali din UE cărora le interzice intrarea în Rusia, ca răspuns la ultimele sancțiuni ...
Ministerul rus de Externe a anunţat sâmbătă că a răspuns noului pachet de sancţiuni ale Uniunii Europene extinzând ...
Ministerul Dezvoltării a alocat 50 de milioane de lei pentru finalizarea construirii a 22 de creșe
Ministerul Dezvoltării a alocat 50 de milioane de lei pentru finalizarea construirii a 22 de creșe
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat documentele de finanţare pentru ...