Retrospectiva anului – record 2024: Cele mai spectaculoase imagini de pe șantierele de autostrăzi și cale ferată

31 12. 2024
retrospectiva autostrazi baxcom

„Infrastructura în 2024 | Retrospectiva anului Raducu P Drum”, se intitulează videoclipul postat de Răducu Popa pe YouTube în ultima zi a anului.

 

În imagini, apar pe rând șantiere din Autostrada Bucureștiului (A0), Autostrada Sibiu – Pitești (A1), Autostrada Transilvania (A3), Autostrada Moldovei (A7), Drum Expres Turda – Tureni (DEx4), Drum Expres Brăila – Galați (DEx6) și Drum Expres Craiova – Pitești (DEx12).

La final, Răducu Popa prezintă și imagini de pe șantierul de cale ferată Brașov – Sighișoara, unde anul acesta s-a început forarea în premieră cu TBM-uri a mega-tunelurilor de pe subsecțiunea Apața – Cața.

„Mulțumiri speciale membrilor și abonatilor acestui canal de infrastructura, precum si tuturor celor care au fost alaturi de mine in 2024 prin donatii, aprecieri, distribuiri! Mi-ati usurat munca uneori si m-ati facut sa continui cu aceste filmari in momente dificile. Un an foarte bun pentru infrastructura din Romania! Sa speram ca 2025 va fi si mai bun! La multi ani tuturor! Sa ne auzim / revedem sanatosi in 2025!”, transmite Răducu Popa pe canalul său de YouTube.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a prezentat la rândul său imagini privind retrospectiva marilor proiecte de infrastructură.

 

2024, un an cu rezultate fără precedent pentru infrastructura de transport din România:
* a fost deschisă circulația pe 197 km de drum de mare viteză (autostradă și drum expres). Din aceștia: 100 km din A7. Tot pentru prima dată a fost asigurată conexiunea dintre A7 și A3;
* am conectat Autostrada de Centură a Capitalei A0 cu A2;
* ⁠primul tren electric achiziționat în ultimii 35 de ani – dintr-o serie de 189 de trenuri noi – a fost pus în circulație;
* Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara are primul terminal Schengen modern.

Grindeanu a mai transmis că în 2025 sunt așteptate rezultate și mai bune:
* Trebuie să deschidem circulația pe mai mult de 200 km de infrastructură rutieră de mare viteză.
* De la Craiova la Constanța se va circula direct pe drum de mare viteză (DEx12-A1-A0-A2). La fel și de la Bacău la București (A7-A3 -A0).
* Noi trenuri electrice urmează să intre în circulație.