RetuRO propune producătorilor de băuturi o altă variantă de contract privind Sistemului de Garanție-Returnare

04 07. 2024
RetuRO_Hora Reciclarii

Urmare a schimbărilor legislative, RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-ReturnareTimp de 15 zile, vrea să schimbe contractele cu producătorii de băuturi care se încadrează în normele SGR și au lansat în dezbatere o nouă versiune de contract, potrivit unui anunț al companiei.

Varianta de contract propusă este disponibilă producătorilor de băuturi în platforma SGR, din contul de utilizator, în secțiunea Profilul meu / Consultare contract”.

Totodată, producătorii înregistrați în baza de date a SGR sunt rugați să trimită observațiile și recomandările referitoare la conținutul documentului la adresa de e-mail consultare@returosgr.ro, până pe 19 iulie.

Modificarea contractului este necesară ca urmare a noilor reglementări din legislația aplicabilă, precum și pentru a optimiza anumite aspecte operaționale, mai anunță compania.

Amintim că, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1074/2021, producătorii și importatorii de băuturi, companiile care comercializează aceste produse consumatorilor finali, inclusiv magazinele online, operatorii care vând prin intermediul automatelor, jucătorii din industria HoReCa, precum și operatorii care vând aceste produse drept gamă complementară (ex. librării, magazine de electrocasnice și electronice etc.), sunt obligați să se înregistreze în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare.

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. ( www.returosgr.ro ) este o companie ce funcționează pe principiul not for profit – ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat de companie în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR. Compania a fost creată de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu (30%), Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) și Asociația Retailerilor pentru Mediu (20%) și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (20%).