Potrivit Reuters, care a obţinut această declaraţie prin e-mail, Oana Lungescu nu a făcut precizări suplimentare.
La rândul ei, premierul estonian Kaja Kallas a anunţat sâmbătă că Estonia a întărit securitatea la frontiere şi i-a îndemnat pe cetăţeni să nu călătorească în nicio regiune a Rusiei vecine, relatează Reuters.
„Pot să asigur că nu există o ameninţare directă pentru ţara noastră”, a postat Kallas pe Twitter.
În acelaşi timp, Ministerul de Externe din Germania le-a recomandat cetăţenilor săi să evite oraşul Rostov-pe-Don şi zona înconjurătoare, precum şi centrul oraşului Moscova, până la noi informaţii, din cauza evenimentelor în desfăşurare în Rusia.
„La Moscova, facilităţile statului, în special militare, trebuie evitate. Centrul oraşului trebuie de asemenea evitat până la noi informaţii. Instrucţiunile autorităţilor ruse de securitate trebuie urmate cu orice cost”, mai precizează sursa citată.
Preşedintele Consiliului European Charles Michel (foto) a declarat sâmbătă că „monitorizează îndeaproape” situaţia din Rusia şi că este în legătură cu liderii europeni şi partenerii G7, în contextul în care liderul grupului de mercenari Wagner a declanşat o revoltă armată împotriva armatei ruse, relatează AFP şi Reuters.
„Este în mod clar vorba despre o problemă internă a Rusiei. Susţinerea noastră pentru Ucraina şi (preşedintele său) este de neclintit”, a postat responsabilul european pe Twitter.
Anterior, SUA, Regatul Unit, dar şi Franţa, Germania, Italia, Polonia, România şi alte state europene, precum şi NATO, au anunţat că monitorizează situaţia din Rusia.