Revolut a depăşit pragul de 10 milioane de clienţi retail în regiunea Europa Centrală şi de Est
De asemenea, numărul cardurilor virtuale, de unică folosinţă şi al celor digitale emise în regiune a ajuns la 50 milioane, până la data de 30 septembrie 2023. În regiunea CEE, 7 din 10 tranzacţii cu cardul fizic efectuate cu Revolut, în ultimele 12 luni, au fost efectuate pe pieţele domestice, scrie Agerpres.
Compania are peste 3 milioane de clienţi în România, aproape 3 milioane de clienţi în Polonia şi peste 1 milion de clienţi persoane fizice în Ungaria.
România şi-a majorat baza de utilizatori cu 39% în ultimele 12 luni şi este „locomotiva” regională a companiei, cu prima poziţie în UE şi a doua la nivel global, după Regatul Unit. Polonia, de asemenea, a avut o creştere puternică a bazei de clienţi, cu 48%. Ungaria, cu un milion de clienţi, Bulgaria (670.000 clienţi) şi Cehia (peste 600.000 de clienţi) completează top 5 pieţe.
Creşterea popularităţii băncii digitale în regiune poate fi explicată şi prin prisma rezultatelor unei cercetări realizate recent de compania Dynata, printre consumatorii din CEE. Aproape jumătate dintre respondenţii la acest studiu au spus că preferă băncile digitale: 34% pentru flexibilitate şi 12% pentru un control mai bun asupra propriilor fonduri. O treime dintre respondenţi ar prefera să aibă acces la ambele forme de servicii bancare – atât acces la ghişeul bancar (fizic), cât şi aplicaţii de digital banking în telefonul mobil. Doar 12% mai preferă varianta cu prezenţă concretă mai ales pentru a cere sfaturi şi consiliere unei persoane reale.
„Revolut continuă să îşi întărească poziţia de lider în segmentul băncilor digitale din regiune şi ca un important jucător pan-european în industrie. Le suntem recunoscători clienţilor pentru încrederea arătată şi suntem încântaţi să vedem impactul pe care banca noastră digitală îl are în ecosistemul financiar local. Este o importantă realizare pentru echipa noastră extinderea cu 43% a bazei de clienţi în regiunea CEE. Ne vom concentra să facem şi mai accesibil produsul nostru pentru şi un număr mai mare de clienţi în perioada următoare şi să creştem mai mult prezenţa noastră în regiune”, a comentat Joe Heneghan, CEO Revolut Bank.
Lansat în Marea Britanie în 2015, fintech-ul Revolut a oferit iniţial transfer şi schimb valutar. Astăzi, peste 35 de milioane de clienţi din întreaga lume folosesc produsele Revolut.
Revolut derulează operaţiuni în regiunea CEE şi în tot Spaţiul Economic European (SEE) în baza unei licenţe bancare acordate de Banca Lituaniei, are sediul central la Vilnius (Lituania) şi îşi desfăşoară activitatea sub supravegherea Băncii Centrale Europene (BCE) şi a Băncii Lituaniei.