Revolut Bank intră pe zece noi piețe din Europa

Revolut, super-aplicaţia financiară cu peste 18 milioane de clienţi în toată lumea, a operaţionalizat, de marţi, în alte 10 pieţe europene licenţa bancară emisă în Lituania, relatează Agerpres.
AGERPRES - mar, 11 ian. 2022, 17:27
Revolut Bank intră pe zece noi piețe din Europa

Astfel, clienţii din Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Islanda, Lichtenstein, Luxemburg, Olanda, Spania, Suedia care optează pentru serviciile Revolut Bank vor avea depozitele protejate de schema de garantare a depozitelor.

Depozitele cu valoarea de până la 100.000 euro sunt garantate de compania de stat lituaniană pentru Asigurări de Depozite şi Investiţii.

Clienţii vor putea să opteze pentru trecerea la Revolut Bank direct din aplicaţie, iar procesul de tranziţie va dura doar câteva minute. Lansarea Revolut Bank pe aceste pieţe este un alt exemplu al efortului constant depus de fintech-ul britanic pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor săi.

Conform unui studiu realizat de Revolut la finalul anului 2020, aproximativ 50% dintre respondenţi au indicat faptul că ar lua în calcul să îşi încaseze salariul prin Revolut, iar 54% declarau că ar fi dispuşi să utilizeze mai mult aplicaţia pentru achiziţii, dacă ar avea depozitele asigurate.

„Lansarea băncii pe alte 10 pieţe europene va aduce un grad mai mare de încredere şi siguranţă clienţilor noştri şi ne va ajuta să diversificăm, în viitorul apropiat, portofoliul de servicii şi produse noi oferite acestora”, a declarat Joe Heneghan, Chief Executive Officer Revolut Bank.

Conform sursei citate, Revolut a atras mai mult de 18 milioane de clienţi la nivel global, în doar şase ani de la lansare. În 2020, Revolut şi-a lansat propria bancă în Polonia şi Lituania, apoi a început să ofere produse de creditare competitive pe ambele pieţe şi şi-a continuat expansiunea în Spaţiul Economic European.

După această recentă lansare pe cele 10 pieţe europene, numărul ţărilor UE unde Revolut Bank îşi derulează operaţiunile ajunge la 28, inclusiv România, unde a fost lansată în martie 2021. Licenţa bancară specializată permite Revolut Bank să furnizeze o gamă limitată de servicii bancare direct din aplicaţie, alături de servicii şi produse financiare oferite de alte entităţi care fac parte din grupul Revolut.

Prin intermediul aplicaţiei, clienţii pot vedea exact cât de mult cheltuiesc în fiecare lună pentru diverse achiziţii, cum ar fi alimente, utilităţi, telecomunicaţii, servicii de transport şi restauraţie (HoReCa), îşi pot stabili limite ale cheltuielilor şi pot gestiona abonamentele la diverse servicii de divertisment, pot economisi sau pot investi în criptomonede şi metale preţioase.

De asemenea, utilizatorii Revolut pot face cumpărături şi pot transfera bani oriunde pe glob, fără comisioane sau taxe ascunse, în peste 30 de monede, direct din aplicaţie, sau pot trimite instantaneu bani apropiaţilor, prietenilor, copiilor, familiei.

Revolut este prima super-aplicaţie financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să îşi folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar.

În prezent, 18 milioane de clienţi din lume, din care peste 1,5 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 150 de milioane de tranzacţii pe lună.

Te-ar mai putea interesa și
Un nou parc fotovoltaic în România. S-a semnat contractul pentru construcție
Un nou parc fotovoltaic în România. S-a semnat contractul pentru construcție
Photon Energy N.V. și Hyperion Renewables au anunțat semnarea contractului EPC pentru un proiect fotovoltaic solar de 34 MW în Săliște, România, potrivit unui comunicat de presă....
BNR: Perioada electorală prelungită şi tensiunile politice în creştere au inversat mişcările de capital de pe piaţa financiară românească, ieșirile de capital crescând semnificativ
BNR: Perioada electorală prelungită şi tensiunile politice în creştere au inversat mişcările de capital de pe piaţa ...
Perioada electorală prelungită şi tensiunile politice în creştere au inversat mişcările de capital de pe piaţa financiară ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea companiei Wine Point de către Finestore Distribution și Match Point
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea companiei Wine Point de către Finestore Distribution și Match Point
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Finestore Distribution S.R.L. și Match Point S.R.L. intenționează ...
De ce luxul practic domină comportamentul consumatorilor în 2025
De ce luxul practic domină comportamentul consumatorilor în 2025
Când vorbim despre lux în 2025, nu mai vorbim despre logouri mari sau extravaganță inutilă. În schimb, observăm o ...