Revolut Business deschide accesul firmelor la fondurile de piață monetară (MMF) și lansează Fondurile Flexibile de Investiții

Revolut Business deschide accesul companiilor din România la fondurile de piață monetară, tranzacționate prin intermediul noului său produs, Fondurile Flexibile de Investiții, destinat clienților care plătesc abonament. Clienții Revolut Business care investesc în Fonduri Flexibile de Investiții încasează dobânda zilnic și pot obține un randament anual de până la 5% (variabil) pentru fondurile în USD. În Spațiul Economic European (SEE), clienții Revolut Business dețin în conturile curente peste 5 miliarde de euro (medie lunară).  
Gabriela Ţinteanu - vin, 19 iul. 2024, 10:18
Revolut Business deschide accesul firmelor la fondurile de piață monetară (MMF) și lansează Fondurile Flexibile de Investiții

Revolut a lansat azi în România Fondurile Flexibile de Investiții pentru segmentul business. Cu ajutorul Fondurilor Flexibile de Investiții, clienții Revolut Business care au abonamente plătite pot investi în fonduri de piață monetară (MMF), cu un risc scăzut, un produs care, de obicei, este accesibil companiilor mari și cu disponibilități pentru economisire și investiții.

Prin democratizarea accesului la Fondurile Flexibile de Investiții, Revolut ajută companiile românești să-și finanțeze creșterea viitoare. Cu o dobândă anuală variabilă de peste 5% pentru conturile în USD7, Fondurile Flexibile de Investiții pot ajuta companiile să-și facă rezerve de fonduri, indiferent de stadiul lor de creștere și pentru orice nevoie – de la achiziții și reinvestire la plăți de taxe și impozite sau amortizarea cheltuielilor. În ultimii șase ani, volumele fondurilor de pe piețele monetare aproape s-au dublat în Statele Unite. Fondurile de piață monetară din spațiul Uniunii Europene dețineau active de peste 1,4 trilioane de euro la sfârșitul anului 2021.

Anunțul vine într-un moment în care ratele dobânzilor și inflația din Europa rămân ridicate. Asta înseamnă că firmele care nu își utilizează fondurile existente în conturile curente riscă să piardă în termeni reali. În SEE, clienții Revolut Business dețin deja peste 5 miliarde de euro în conturile lor curente (medie lunară).

Cu Fondurile Flexibile de Investiții, clienții Revolut Business pot să încaseze dobânda în fiecare zi(sub rezerva performanței fondului), pot depune și retrage bani în termen de două zile lucrătoare fără taxe sau restricții în condiții normale de piață, pot să stabilească limite de acces pentru alte persoane din companie și să deschidă până la 100 de fonduri flexibile în monedele disponibile (GBP, EUR și USD) fără limite minime sau maxime pentru sumele investite.

„Revolut este de neoprit în atingerea scopului său de a simplifica toate lucrurile legate de bani, inclusiv pentru antreprenori și companii, prin serviciile Revolut Business. Ceea ce înseamnă să facilitam pentru companii să își extindă afacerile și să investească. Fondurile Flexibile contribuie exact la acest scop, permițând clienților noștri de afaceri să-și construiască capitalul și să planifice creșterea lor viitoare. Suntem cu adevărat încântați să facem fondurile de piață monetară accesibile companiilor de toate dimensiunile, nu numai celor cu rezerve semnificative  de numerar și administratorilor de active”, a declarat James Gibson, directorul general Revolut Business.

Fondurile flexibile reprezintă doar una dintre modalitățile prin care clienții pot folosi Revolut Business pentru a genera capital, pentru a gestiona riscul valutar și a-și planifica dezvoltarea viitoare. Companiile pot schimba bani la cursul interbancar (pe baza alocațiilor din plan, conform orarului în care piața este deschisă) și își pot proteja afacerea împotriva volatilității valutare prin Forwards – blocarea cursurilor de schimb viitoare pentru a obține un curs fix pentru viitor, astăzi.

Revolut Business a fost conceput pentru a ajuta companiile să crească rapid și să scaleze grație conturilor în multiple valute, plăților internaționale, managementului cheltuielilor și altor produse disponibile în versiunile sale online, pentru mobil și prin API.

Produsul lansat de Revolut investește în fonduri monetare de piață de tipul valoare constantă a activelor nete ale datoriei publice (CNAV) sau active cu volatilitate scăzută (LVNAV) gestionate de FIL Investment Management (Luxemburg) S.A., o subsidiară a Fidelity International. Aceste fonduri monetare de piață sunt evaluate cu nivelul de risc 1 din 7, care reprezintă cel mai redus nivel de risc investițional. Investițiile și numerarul sunt asigurate până la concurența sumei de €22,000 prin Schema Lituaniană de Asigurare pentru Garantarea Fondurilor Investitorilor[3]. Utilizatorii pot consulta secțiunea dedicată din aplicație pentru detalii despre aceste investiții și modul în care se face repartizarea fondurilor. Înainte de a investi în Fondurile Flexibile de Investiții, vă rugăm să consultați Documentul cu Informații Cheie (Key Information Document – KID) și prospectul, disponibile în aplicație și pe site-ul Fidelity.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bolojan: Premierul să fie propus de PSD, iat ministerele conform fiecărui partid
Bolojan: Premierul să fie propus de PSD, iat ministerele conform fiecărui partid
Preşedintele PNL, Ilie Bolojan, anunţă că poziţia formaţiunii politice pe care o reprezintă este ca premierul viitoarei coaliţii de guvernare să fie propus de PSD, iar ministerele să fie......
Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri la Tragerile Speciale Loto de Crăciun, de duminică
Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri la Tragerile Speciale Loto de Crăciun, de duminică
Loteria Română organizează, duminică, Tragerile Speciale Loto de Crăciun şi suplimentează fondul de câştiguri al ...
Gabriela Firea (PSD): Partidul are şi un plan B, în cazul în care negocierile se blochează – opoziţia
Gabriela Firea (PSD): Partidul are şi un plan B, în cazul în care negocierile se blochează – opoziţia
Europarlamentarul PSD Gabriela Firea a declarat, duminică, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al social-democraţilor, ...
Comisia Naţională de Prognoză a revizuit semnificativ în scădere, la 1%, estimarea privind avansul economiei în acest an
Comisia Naţională de Prognoză a revizuit semnificativ în scădere, la 1%, estimarea privind avansul economiei în acest an
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a modificat în scădere semnificativă, la 1%, de la 2,8% anterior, ...