Revolut: De la 30 octombrie se modifică termenii, condițiile și comisioanele posesorilor de carduri

Potrivit unui mesaj transmis clienților înrolați în aplicația Revolut, modificările care vor intra în vigoare de la 30 octombrie 2024 implică introducerea de noi produse sau servicii, în timp ce altele reflectă schimbările în costul de funcționare al serviciului Revolut în general.
Gabriela Ţinteanu - Dum, 01 sept. 2024, 21:18
Revolut: De la 30 octombrie se modifică termenii, condițiile și comisioanele posesorilor de carduri

Ce presupun noile modificări Revolut

Modificările implică secțiunile de termene și condiții și pagina comisioanelor fără a reprezenta neapărat o scumpire a serviciilor, ci mai mult o modificare a formulării noilor tarife, după cum explică reprezentanții băncii digitale.

Astfel, Revolut își anunță clienții că ”Folosim propriul nostru curs de schimb Revolut pentru schimburile valutare. Acest curs este stabilit de noi. Este un curs de schimb variabil și se schimbă constant”.

„Prin urmare, cursurile de cumpărare și vânzare a monedei sunt determinate pe baza fluxurilor de date de la o serie de surse independente, precum și a valorii tranzacției. Puteți vedea cursul de schimb valutar pe site-ul nostru sau în aplicație.

Cursul de schimb va fi același, indiferent dacă e vorba de un schimb valutar în aplicație, un schimb valutar pentru un transfer sau unul pentru o plată.

Comisionul pe care îl aplicăm (dacă este cazul) este un comision de schimb valutar. Acesta este un comision variabil (adică se modifică în mod constant) și depinde de parametrii schimbului dvs. valutar (cum ar fi moneda de schimb sau momentul schimbului). Puteți vedea comisionul aplicabil schimbului în aplicație”.

Banca subliniază că nu vor fi aplicate comisioane dacă se efectuează un schimb valutar în timpul săptămânii (de duminică, 18:00 ora New York-ului până vineri, 17:00 ora New York-ului) și dacă vă încadrați în limita planului dvs. pentru schimburi valutare. Dacă efectuați un schimb valutar în weekend (de vineri, 17:00 ora New York-ului până duminică, 18:00 ora New York-ului) se va aplica un comision de 1%. Acest comision se aplică indiferent de planul dvs.

Politica de nume și preț a Revolut pentru retragerile de la bancomate

Dacă ești abonat la un plan cu plată, găsești informațiile despre retragerile de la bancomate pe paginile de comisioane Premium, Metal și Ultra.

Aceste limite nu s-au schimbat și nici nu au fost introduse comisioane adiționale, însă a fost modificată exprimarea. Găsești aceste limite și în aplicația ta Revolut, oricând ai nevoie.

Limitele tale se vor reseta în ziua din lună în care ți se reînnoiește abonamentul, care are denumirea de „lună de facturare” în noii termeni.

Comisioanele folosite în funcție de planul de plată al fiecărui client

Planul Premium va beneficia de retrageri gratuite de la bancomate, în limita a 400 € per lună de facturare, după care este aplicat un comision. Respectivul comision este de 2% din valoarea retragerii, cu un comision minim de 1 € per retragere.

În cazul planului Metal, vor exista retrageri gratuite în limita a 800 € per lună de facturare, după care este aplicat un comision. Respectivul comision este de 2% din valoarea retragerii, cu un comision minim de 1 € per retragere.

Pentru planul Ultra, retragerile gratuite sunt în limita a 2000 € per lună de facturare, după care este aplicat un comision. Respectivul comision este de 2% din valoarea retragerii, cu un comision minim de 1 € per retragere.

Dacă un client nu este de acord cu noii Termeni și condiții, ei au posibilitatea să închidă contul Revolut gratuit până la 30.10.2024.

Citeste si: Cât au în conturi românii cu cele mai mari economii. Unul din doi oameni își ține banii în bănci digitale – Studiu Revolut

 

Te-ar mai putea interesa și
Curtea de Conturi Europeană: Veniturile provenite din deşeurile de ambalaje din plastic nereciclate s-au ridicat în 2023 la 7,2 miliarde de euro
Curtea de Conturi Europeană: Veniturile provenite din deşeurile de ambalaje din plastic nereciclate s-au ridicat în 2023 ...
În 2023, veniturile provenite din deşeurile de ambalaje din plastic nereciclate s-au ridicat la 7,2 miliarde de euro, adică 4% din veniturile totale ale UE, dar această resursă proprie a UE s-a......
ALD Automotive și LeasePlan își continuă activitatea în România sub noul nume Ayvens
ALD Automotive și LeasePlan își continuă activitatea în România sub noul nume Ayvens
ALD Automotive și LeasePlan anunță că lansează în România noul brand global de mobilitate, Ayvens, care unește cele ...
Șocant! Prețul în piața de echilibrare de energie electrică din România a depășit azi 100.000 de lei/MWh
Șocant! Prețul în piața de echilibrare de energie electrică din România a depășit azi 100.000 de lei/MWh
102.142 de lei/MWh. Acesta a fost prețul din piața de echilibrare de energie electrică de la București, de azi, 16 septembrie, ...
Guvernul grec estimează că veniturile aduse de turism în 2024 ar putea ajunge la 22 de miliarde de euro
Guvernul grec estimează că veniturile aduse de turism în 2024 ar putea ajunge la 22 de miliarde de euro
Veniturile Greciei din turism ar urma să atingă anul acesta nivelul record de 22 de miliarde de euro (24,48 de miliarde ...