Revolut pregătește primul său card de salariu. Când se lansează și ce avantaje vor avea clienții?

După ce a anunțat că-și va deschide sucursală bancară în România, Revolut, cu peste 4 milioane de clienți locali, pregătește și primul său produs produs clasic, au arătat, pentru Economica, reprezentanții companiei. Este vorba despre cardul de salariu, care vine cu cel puțin două avantaje comparativ cu produsele disponibile în prezent la Revolut.
Gabriela Ţinteanu - mie, 09 oct. 2024, 22:11
Revolut pregătește primul său card de salariu. Când se lansează și ce avantaje vor avea clienții?

La ora actuală, Revolut, care își va deschide o sucursală în România din luna decembrie 2024, lucrează la un prim produs bancar: cardul de salariu. Principalele avantaje ale noului produs sunt limita mai mare la retragerile de la ATM și dobânzile mai mari la conturile curente în lei, conform celor de la Revolut.

”Acum testăm extern un produs nou: oferta pentru salariul adus la Revolut. Avantajele constau în limite mai mari la retragerea de bani de la ATM fără comisionare (acum limita este la 800 de lei la Standard, pentru retragere gratuită), rate ale dobânzilor mai mari la conturile de economii în lei (care sunt purtătoare de dobândă ce se acumulează zilnic și de unde poți retrage sau în care poți depune zilnic bani), servicii de customer suport premium”, a declarat Mariia Lukash, Head of Growth regiunea CEE Revolut.

Oficialul Revolut a declarat că ”suntem încă în faza de testare și calibrare, dar după ce vom vedea reacția panelului de test vom lansa oferta la nivel extins”. Ea a precizat că limita de sumă care va putea fi retrasă de la ATM prin viitorul card de salariu, fără comisioane, va fi mai mare decât cea existentă la ora actuală, de 800 de lei pe zi. De asemenea, clienții care își vor încasa salariile prin Revolut vor beneficia de dobânzi promoționale la conturile curente în lei.

Antoine Le Nel, Chief growth and marketing oficer al băncii digitale,  a explicat: ”Noi avem un unghi diferit față de băncile tradiționale. Băncile clasice pun înainte produsul pe care vor să îl vândă. Noi punem înaintea produsului serviciului clientului. Băncile tradiționale sunt mult mai motivate de ceea ce vor să vândă  (vreau să vând credit, vreau să vând economii, vreau să echilibrez soldul).”

Despre evoluția de la o bancă de cash management la una tradițională, Le Nel povestește: ”Cred că se poate realiza destul de repede. Acum, că vom avea o sucursală locală, ne va ajuta să demonstrăm că avem toate produsele oferite de orice altă bancă și va trebui să lucrăm mai mult la partea de încredere. Dar după ce sucursala locală va deveni funcțională, cred că în viitorii ani vom avea parte de transformare. În următorii câțiva ani veți vedea schimbări importante atât la nivelul ofertei de produse, cât și în privința brandului și a încrederii”, a precizat le Nel.

Reprezentantul Revolut spune că banca are  un plan amplu de investiții. Chiar dacă are un trunchi comun pentru toate țările în care Revolut își deschide bancă, pentru România nu va dura mai mult de doi ani până vor fi dezvoltate produse proprii.

Planul Revolut

”Într-adevăr, avem un plan de investiții. Dar să explic cum funcționează la Revolut dezvoltarea produselor. Noi întotdeauna începem faza de concepție cu identificarea elementelor care sunt comune tuturor piețelor unde operăm, adică punem pe primul loc produsele care sunt scalabile. Am construit o platformă care este aproape identică peste tot unde operăm”, explică oficialul Revolut.

”Acum, suntem în faza în care mergem în profunzime și sondăm nevoile locale, adaptând cât mai mult oferta la ce ceea ce ne spun clienții din fiecare piață. Deci suntem în faza de localizare. Sucursalele locale sunt un pas din această etapă. Apoi, ne uităm la produsele care sunt cât mai potrivite pentru fiecare piață și la cerințele legale specifice și selectăm acele produse care ne vor sprijini parcursul în următorii doi-trei ani. Nu vrem să ținem Revolut la nivelul unui „vanilla product” (un produs simplist, care răspunde unor nevoi ușor de satisfăcut), ci să îl ducem la nivelul următor de complexitate, care rezultă din integrarea locală”, precizează Le Nel.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Nuclearelectrica anunță oprirea controlată a Unității 1 de la CNE Cernavodă
Nuclearelectrica anunță oprirea controlată a Unității 1 de la CNE Cernavodă
SN Nuclearelectrica S.A. anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită controlat în seara zilei de 10.10.2024....
Statele UE au convenit să acorde un nou împrumut Ucrainei în valoare de 35 de miliarde de euro – surse Reuters
Statele UE au convenit să acorde un nou împrumut Ucrainei în valoare de 35 de miliarde de euro – surse Reuters
Ambasadorii statelor membre ale UE au aprobat miercuri o contribuţie a blocului comunitar de 35 de miliarde de euro pentru ...
Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Fileca Industry din Beclean, în valoare de peste 300.000 de euro
Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Fileca Industry din Beclean, în valoare de peste 300.000 ...
Restart Energy a finalizat montarea unui proiect fotovoltaic pentru compania Fileca Industry în valoare de peste 300 000 ...
Ciolacu: Nu va fi nicio creștere de cotă de TVA în 2025
Ciolacu: Nu va fi nicio creștere de cotă de TVA în 2025
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a dat miercuri asigurări că "nu va fi nicio creştere de cotă de TVA" anul viitor.