“Produsele de creditare nu sunt 100% identice în toate piețele unde le oferim în prezent. În UE sunt reglementări similare, dar băncile centrale, când adoptă legislația europeană, adaugă la reglementările locale elemente specifice”, după cum ne-a declarat Gabriela Simion, director general România şi Italia pentru Revolut,
Practic, nu se va schimba nimic, după deschiderea sucursalei din România, “clientul nostru va fi tot clientul român și vom păstra integrarea cu bazele de date oficiale din România, conform reglementărilor și din Lituania și din România. Atunci când acordăm un credit ne uităm la istoricul de creditare și bonitatea clientului (pe baza datelor obținute din aceste sursele oficiale) și apoi avem analiza noastră internă privind suma și prețul la care acordăm creditul. Suntem foarte pragmatici și preocupați de analiza riscului în acest domeniu. Tot ceea ce facem aici și în alte piețe este să ținem riscurile sub control”, a declarat Gabriela Simion.
Şefa Revolut România spune că banca digitală pe care o conduce nu se va duce în zona de consumer finance și subprime, ci va opta pentru mass-market și afluent, în special din mediul urban, salariați, în cea mai mare parte. “Iar media venitului clientului, pe portofoliul din România, este dublă față de salariul mediu la nivel de țară”, a spus Simion.
Refinanțarea va fi un produs pentru creditele din piață, nu doar pentru creditele acordate de Revolut.
“Va fi o variantă digitalizată în integralitate a produselor clasice existente în piață. Fluxul va fi extrem de simplu, clientul își va vedea creditele și va alege pe care vrea să îl refinanțeze, Revolut va plăti direct către banca de la care a fost accesat creditul, totul digitalizat, din aplicație, și cu o durată totală a procesului de doar câteva minute. Fluxul va fi la fel ca în cazul creditului de nevoi personale”, a spus şefa Revolut România.
Gabriela Simion a spus că Revolut România nu are încă un orizont de timp, dar se uită la toate produsele. “Creditul ipotecar este un produs mai sofisticat din cauza multiplilor interlocutori, dar partea de garanție și interacțiunea cu evaluatorii, juriștii, notarii dau complexitatea lui. Subiectul este în analiză, dar va mai dura ceva. Ne ia timp ca sa aducem toți interlocutorii în același loc și este important ca atunci când propunem o soluție aceasta să fie 100% aplicabilă, să nu venim cu produse rezolvate pe jumătat”, a declarat şefa Revolut România.