ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Primele rezultate oficiale. Ce scor au obţinut partidele

Economica.net
09 12. 2012
votare_la_parlament3_rsz_38618800

Camera Deputaţilor: USL 58,63 %, ARD – 16,69 %, PP-DD 13,53 % şi UDMR 5,31 %, după numărarea voturilor din 81,49 % din secţii.

Restul partidelor au obţinut sub 5%, pragul electoral pentru intrarea în Parlament.

Senat: USL 60,03%,  ARD 16,95%,  PP-DD  14,18 %, UDMR 5,40 %

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat că prezenţa a fost de 41,62%.

 La alegerile parlamentare de duminică au participat 41,62% din cetăţenii cu drept de vot, potrivit datelor parţiale prezentate de BEC în urma centralizării a 81,49% din secţiile de votare, respectiv 15.290 secţii din cele 18.762 de secţii care au funcţionat în data cu ocazia scrutinului.

Astfel, din totalul alegătorilor înscrişi în liste, respectiv 15.112.326, şi-au exprimat opţiunea prin vot 6.290.387 cetăţeni cu drept de vot, potrivit centralizării făcute de BEC până la ora 9.00.

Următoarea raportare se va face la ora 14.00.

Timiş: USL a câştigat cu peste 50 la sută din voturi 13 din cele 14 colegii – numărătoare paralelă

USL Timiş a câştigat cu peste 50 la sută din voturi 13 din cele 14 colegii uninominale din judeţ, arată numărătoarea paralelă realizată de către reprezentanţii Uniunii şi finalizată în noaptea de duminică spre luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La sediul USL Timiş s-au centralizat numărătorile paralele de la secţiile de votare, procedura fiind finalizată în noaptea de duminică spre luni.

Conform acestei numărători, USL a câştigat cu un scor de 50 la sută plus unu într-un număr de 13 colegii uninominale dintr-un total de 14.

Doar în Colegiul 5 zona Sânnicolau Mare candidatul USL, Cosmin Costa, a obţinut 46 la sută din voturi. Principalul contracandidat al lui Costa a fost deputatul Alin Popoviciu (ARD).

Acest colegiu va intra la redistribuire.

Prahova: USL a câştigat cu peste 50 la sută toate cele cinci mandate de senator

Candidaţii USL au câştigat cu peste 50 la sută zece din cele 12 mandate de deputat şi toate cele cinci mandate de senator din judeţul Prahova, ARD urmând să aibă un senator suplimentar, acesta fiind, cel mai probabil, fostul primar al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici.

Potrivit coordonatorului campaniei electorale a USL Ploieşti, Iulian Bădescu, USL a câştigat cu peste 50 la sută toate cele cinci mandate de senator şi zece dintre cele 12 mandate de deputat din judeţul Prahova.

Astfel, vor fi senatori de Prahova Augustin Mitu (PSD, cadru didactic la universitatea din Ploieşti, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei), Daniel Savu (PSD, fost ofiţer SRI, senator la al doilea mandat), Ion Luchian (PNL, medic urolog, fost deputat înainte de legislatura 2008 – 2012), Georgică Severin (PSD, fost profesor, senator la al doilea mandat) şi Radu Oprea (PSD, om de afaceri, fost prefect de Prahova).

Iulian Bădescu a arătat că ARD va primi suplimentar un mandat de senator şi că, cel mai probabil, acesta va reveni fostului primar al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, care în urma numărătorii paralele ar avea cel mai mare număr de voturi dintre candidaţii ARD pentru Senat în Prahova.

Candidaţii USL au câştigat, de asemenea, potrivit numărătorii paralele a USL, zece din cele 12 mandate de deputat. Viitorii deputaţi de Prahova din partea USL vor fi: Mircea Roşca (preşedintele PNL Prahova), Virgil Guran (PNL,om de afaceri), Graţiela Gavrilescu (PNL, inginer chimist, deputat la al doilea mandat), Sebastian Ghiţă (PSD, om de afaceri), Sorin Teju (PNL, pensionar), Nicolae Alexandri (PNL, directorul Conpet), Vlad Cosma (PSD, om de afaceri), Ion Eparu (PSD, profesor universitar), Andrei Sava (PSD, deputat la al doilea mandat), Paul Dumbrăvanu (PNL, avocat).

În două dintre colegiile de deputat din Prahova niciun candidat nu a câştigat mandatul cu peste 50 la sută din voturi, conform numărătorii paralele a USL.

Cluj: USL – 46,5 % la Cameră, 48 % la Senat; ARD -22,5% la Cameră, 23,3% la Senat-rezultate parţiale

Rezultatele parţiale comunicate, luni, de Biroul Electoral Judeţean Cluj după numărarea voturilor din 75,92 la sută din secţiile de votare indică faptul că USL a obţinut, la Camera Deputaţilor, 46,55 % din voturi, iar la Senat 48,01 %, în timp ce ARD are 22,51 % la Cameră şi 23,31 % la Senat.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, judecător Monica Trofin, a declarat, luni, că după numărarea voturilor din 495 de secţii de votare din cele 652 (75,92 la sută) rezultă că la Camera Deputaţilor USL a obţinut 46,55 la sută din voturile valabil exprimate, ARD – 22,51 la sută, UDMR – 13,54, PPDD – 10,21, PRM – 2,36, PPMT – 1,76 şi candidatul independent Liviu Alexa – 1,10.

La Senat, USL a obţinut 48,01 la sută, ARD – 23,31, UDMR – 13,69, PPDD – 10,24 PRM – 2,66 şi PPMT – 2,05.

Potrivit sursei citate, BEJ Cluj va comunica la ora 10.00 rezultatele finale ale alegerilor parlamentare de duminică.

În judeţul Cluj, prezenţa la alegerile parlamentare de duminică a fost de 35,27%, una dintre cele mai mici din ţară.

Iaşi: USL a câştigat toate cele 17 mandate de parlamentari – numărătoare paralelă

USL a câştigat toate cele 17 mandate de parlamentari în judeţul Iaşi, potrivit numărătorii paralele efectuate de PNL, printre câştigători numărându-se liberalii Relu Fenechiu şi Varujan Vosganian.

Secretarul coordonator al PNL Iaşi Marius Dangă a precizat că, în urma centralizării rezultatelor din două-treimi din secţiile de votare din judeţul Iaşi, reiese că reprezentanţii USL conduc detaşat în toate cele 17 colegii.

Potrivit lui Dangă, la Senat, liberalul Varujan Vosganian ar fi obţinut în Colegiul rural Răducăneni 66 la sută, iar la deputaţi, Relu Fenechiu – 64 la sută, pe colegiul rural Tomeşti.

Mihaela Popa, senator PNL, venită în luna mai a acestui an de la PDL, a obţinut aproximativ 60 la sută din voturi în Colegiul Copou, în timp ce contracandidatul său, Teodor Baconschi (ARD), fost ministru de Externe, ar fi obţinut doar 18 la sută din voturi.

Tot la Senat, medicul Marin Burlea (USL), directorul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a obţinut 60 la sută din voturi, în timp ce actualul senator PSD Sorin Lazăr are peste 60 la sută din voturi în Colegiul Târgu Frumos.

La deputaţi, toţi cei 12 candidaţi USL au peste 50 la sută din voturi, scorurile acestora fiind cuprinse între 53,6 şi 68,8 la sută.

Secretarul de stat Mugur Cozmanciuc de la PNL a obţinut în colegiul Răducăneni 68,8 la sută din voturi, potrivit numărătorii paralele efectuată de PNL.

Ceilalţi candidaţi USL care, potrivit lui Marius Dangă, vor intra în Parlament sunt: Constantin Adăscăliţei, Neculai Răţoi, Sorin Iacoban, Vasile Mocanu, Anghel Stanciu, Cristina Nichita, toţi de la PSD, Gheorghe Emacu, membru UNPR, precum şi liberalii Relu Fenechiu, Grigore Crăciunescu, Anton Doboş şi Costel Alexe.

Potrivit reprezentanţilor PNL, pe locul doi în judeţul Iaşi s-ar situa PPDD, iar ARD pe poziţia a treia.

Printre cei învinşi s-ar număra, potrivit numărătorii PNL, actualii deputaţi PDL Cristina Dobre, Nicuşor Păduraru şi Marius Spînu, precum şi senatorul Dumitru Oprea.

Surse din cadrul ARD Iaşi au declarat că şansele cele mai mari să iasă parlamentari le au actualul deputat Petru Movilă şi directorul medical al Spitalului „Sfântul Spiridon” din municipiu, Camelia Bogdănici, care a candidat la deputaţi.

Actualul senator PDL Dumitru Oprea a afirmat că a obţinut aproximativ 20 la sută din voturi în Colegiul Tătăraşi, el adăugând că nu este sigur că va obţine un nou mandat la redistribuire.

„Sunt cinci mandate de senatori în judeţ, iar ARD ar trebui să obţină 20 la sută din voturi. Din datele noastre, este posibil să luăm în judeţ sub acest prag. Nu se ştie dacă vom avea la Iaşi vreun senator”, a spus Dumitru Oprea.

PPDD ar putea avea la Iaşi doi deputaţi, printre cei cotaţi cu şanse numărându-se şi actualul deputat Daniel Oajdea.

Dâmboviţa: USL a câştigat toate mandatele de parlamentar – numărătoare paralelă

 USL a obţinut în judeţul Dâmboviţa toate mandatele de parlamentar, potrivit numărătorii paralele efectuată de USL, printre câştigători fiind ministrul Mediului, Rovana Plumb, dar şi deputatul Ion Stan, în cazul căruia DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive, pentru trafic de influenţă.

Potrivit preşedintelui PSD Dâmboviţa, Adrian Tuţuianu, USL Dâmboviţa a centralizat aproape toate rezultatele din colegiile din judeţ, la ora transmiterii ştirii mai fiind câteva secţii de la care nu s-au centralizat rezultatele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sursa citată a precizat însă că datele numărătorii paralele nu vor fi modificate semnificativ, fiind obţinute de la peste 95 la sută din secţiile de vot din judeţ.

Astfel, conform numărătorii paralele a USL, la Camera Deputaţilor în Colegiul 1 a câştigat Vasile Horga – PNL, cu 60,13 la sută, în Colegiul 2 – Rovana Plumb (PSD), cu 67,19 la sută, în Colegiul 3 a câştigat social-democratul Ion Stan, care a obţinut 66,62 la sută din voturi, în Colegiul 4 – liberalul Ion Pârgaru, cu 52,03 la sută, în Colegiul 5 – Zisu Stanciu (PSD), cu 59,16 la sută, în Colegiul 6 – Dumitru Georgică, de la PC, cu 64,77 la sută, în Colegiul 7 – social-democratul Ionuţ Săvoiu, cu 67 la sută şi în Colegiul 8 a câştigat Carmen Moldovan (PSD), cu 55,84 la sută.

La Senat, în Colegiul 1, a câştigat Leonardo Badea – PSD, cu 66,13 la sută din voturile electoratului, în Colegiul 2 – Sorin Roşca Stănescu – PNL, cu 55,63 la sută din voturi şi în Colegiul 3 – social-democratul Valentin Calcan, cu 65,14 la sută.

Iaşi: USL a câştigat toate cele 17 mandate de parlamentari – numărătoare paralelă

USL a câştigat toate cele 17 mandate de parlamentari în judeţul Iaşi, potrivit numărătorii paralele efectuate de PNL, printre câştigători numărându-se liberalii Relu Fenechiu şi Varujan Vosganian.

Secretarul coordonator al PNL Iaşi Marius Dangă a precizat că, în urma centralizării rezultatelor din două-treimi din secţiile de votare din judeţul Iaşi, reiese că reprezentanţii USL conduc detaşat în toate cele 17 colegii.

Potrivit lui Dangă, la Senat, liberalul Varujan Vosganian ar fi obţinut în Colegiul rural Răducăneni 66 la sută, iar la deputaţi, Relu Fenechiu – 64 la sută, pe colegiul rural Tomeşti.

Mihaela Popa, senator PNL, venită în luna mai a acestui an de la PDL, a obţinut aproximativ 60 la sută din voturi în Colegiul Copou, în timp ce contracandidatul său, Teodor Baconschi (ARD), fost ministru de Externe, ar fi obţinut doar 18 la sută din voturi.

Tot la Senat, medicul Marin Burlea (USL), directorul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a obţinut 60 la sută din voturi, în timp ce actualul senator PSD Sorin Lazăr are peste 60 la sută din voturi în Colegiul Târgu Frumos.

La deputaţi, toţi cei 12 candidaţi USL au peste 50 la sută din voturi, scorurile acestora fiind cuprinse între 53,6 şi 68,8 la sută.

Secretarul de stat Mugur Cozmanciuc de la PNL a obţinut în colegiul Răducăneni 68,8 la sută din voturi, potrivit numărătorii paralele efectuată de PNL.

Ceilalţi candidaţi USL care, potrivit lui Marius Dangă, vor intra în Parlament sunt: Constantin Adăscăliţei, Neculai Răţoi, Sorin Iacoban, Vasile Mocanu, Anghel Stanciu, Cristina Nichita, toţi de la PSD, Gheorghe Emacu, membru UNPR, precum şi liberalii Relu Fenechiu, Grigore Crăciunescu, Anton Doboş şi Costel Alexe.

Potrivit reprezentanţilor PNL, pe locul doi în judeţul Iaşi s-ar situa PPDD, iar ARD pe poziţia a treia.

Printre cei învinşi s-ar număra, potrivit numărătorii PNL, actualii deputaţi PDL Cristina Dobre, Nicuşor Păduraru şi Marius Spînu, precum şi senatorul Dumitru Oprea.

Surse din cadrul ARD Iaşi au declarat că şansele cele mai mari să iasă parlamentari le au actualul deputat Petru Movilă şi directorul medical al Spitalului „Sfântul Spiridon” din municipiu, Camelia Bogdănici, care a candidat la deputaţi.

Actualul senator PDL Dumitru Oprea a afirmat că a obţinut aproximativ 20 la sută din voturi în Colegiul Tătăraşi, el adăugând că nu este sigur că va obţine un nou mandat la redistribuire.

„Sunt cinci mandate de senatori în judeţ, iar ARD ar trebui să obţină 20 la sută din voturi. Din datele noastre, este posibil să luăm în judeţ sub acest prag. Nu se ştie dacă vom avea la Iaşi vreun senator”, a spus Dumitru Oprea.

PPDD ar putea avea la Iaşi doi deputaţi, printre cei cotaţi cu şanse numărându-se şi actualul deputat Daniel Oajdea.

Vaslui: USL a închis toate cele zece colegii de parlamentari din judeţ. Cristian Boureanu pierde

USL a închis toate cele zece colegii de parlamentari din judeţul Vaslui, trei de senatori şi şapte de deputaţi, potrivit datelor centralizate prin sistemul SMS de către staff-ul de campanie al PSD, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu pierzând alegerile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Uniunea Social Liberală a câştigat alegerile detaşat în judeţul Vaslui, în condiţiile în care a obţinut aproximativ două treimi din numărul total de voturi valabil exprimate.

Potrivit datelor centralizate prin sistemul SMS de către staff-ul de campanie al PSD Vaslui, USL a închis toate cele zece colegii de parlamentari, şapte de deputaţi şi trei de senatori. Astfel, judeţul Vaslui va fi reprezentat în Parlament de cinci deputaţi PSD, respectiv Victor Cristea, Adrian Solomon, Ana Birchall, Toader Dima, Irinel Stativă, şi doi deputaţi PNL, respectiv Dan Bordeianu şi Florin Ciurariu, precum şi de doi senatori PSD, Gabriela Creţu şi Doina Silistru, şi unul PNL, respectiv Nelu Tătaru.

În toate cele zece colegii, USL a obţinut, potrivit numărării a peste 75 la sută din totalul secţiilor de votare, 65 la sută din opţiunile electoratului. Practic, în niciunul dintre colegii USL nu a obţinut sub 55 la sută din numărul total de voturi.

Marii perdanţi ai alegerilor din judeţul Vaslui sunt vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu şi preşedintele organizaţiei judeţene Vaslui a PDL, Dan Marian, ambii aflaţi la finalul a două mandate de deputaţi.

„Chiar dacă suntem cu mult peste media pe ţară pe zona Huşi, cu 25-30 la sută din voturi, pe mine personal mă nemulţumeşte profund rezultatul obţinut”, a declarat, luni dimineaţă, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu.

Bistriţa-Năsăud: USL câştigă 3 din 4 mandate de deputat şi cele două de senator- rezultate finale

USL a câştigat, în Bistriţa-Năsăud, trei din patru mandate de deputat şi cele două de senator, iar candidatul său în Colegiul 3 Camera Deputaţilor, Alexandru Pugna, are cel mai mare număr de voturi, devansându-l pe Ioan Oltean (ARD), arată rezultatele finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean.

Rezultatele finale furnizate, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud arată că în Colegiul 1 Camera Deputaţilor a câştigat Adriana Doina Pană (USL), care a fost votată de 56,85% dintre alegători, pe locul al doilea clasându-se Alin Seserman (ARD), votat de 23,23% dintre cei care s-au prezentat la urne, iar pe locul al treilea se află Lucian Adrian Ungur (PP-DD), care a fost preferat de 9,81% dintre electori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În Colegiul 2 Camera Deputaţilor a câştigat mandatul de deputat Daniel Suciu (USL), care a fost votat de 54,32% dintre alegători, urmat de Vasile Marc (ARD) cu 22,48%, şi de Feher Gabor (UDMR) cu 9,99%.

În Colegiul 3 Camera Deputaţilor, candidatul USL Alexandru Pugna a obţinut cel mai mare număr de voturi, 10.631, ceea ce echivalează cu 46,23% din totalul lor, al doilea clasându-se Ioan Oltean (ARD), cu 8377 de voturi – 36,42%, iar al treilea Ioan Şeu (PP-DD) cu 2.075 de voturi – 9,02%. În acest colegiu nu s-a stabilit deocamdată câştigătorul mandatului de deputat.

În Colegiul 4 Camera Deputaţilor, câştigător este Stelian Dolha (USL), votat de 55,89% dintre alegători. Pe locul al doilea s-a clasat Monica Săsărman (ARD), votată de 19,33% din cei care au fost la vot, iar al treilea Octavian Seciu (PP-DD), preferat de 15,94% dintre electori.

USL şi-a adjudecat şi cele două mandate de senator din Bistriţa-Năsăud.

În Colegiul 1 Senat, Dorin Dobra (USL) a câştigat cu 57,87% din voturile electoratului. Al doilea clasat a fost Eugen Curteanu (ARD), votat de 22,14% dintre alegători, iar al treilea Marius Ionel Cioancă (PP-DD), cu 12,54% din voturi.

În Colegiul 2 Senat, câştigător este Ioan Deneş (USL), votat de 55,12% din cei care au participat la vot. Pe locul al doilea s-a clasat Cristian Florian (ARD), cu 28,17%, iar pe locul al treilea Vasile Cremene (PP-DD), cu 9,80%.

Potrivit Biroului Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, în judeţ, au fost înscrişi pe listele electorale permanente 262.931 de alegători. Dintre aceştia, la urne s-au prezentat 98.368 de persoane. Cu urna specială au votat 761.

La Camera Deputaţilor au fost înregistrate 2.457 de voturi nule, iar la Senat 1.816.

Hunedoara: Nouă din 10 colegii câştigate direct de USL. Ridzi ar obţine mandat la redistribuire-surse

Nouă din cele zece colegii din judeţul Hunedoara au fost câştigate în mod direct de candidaţii USL, cel de-al zecelea urmând să îi revină fostului ministru Monica Iacob-Ridzi, care a candidat din partea PPDD şi care ar urma să obţină un nou mandat de deputat la redistribuire, afirmă surse din USL.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţi ai USL Hunedoara, pe baza informaţiilor obţinute din secţiile de votare, USL a obţinut în mod direct nouă mandate din zece.

Astfel, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, care a candidat la Senat, ar fi obţinut peste 70 la sută din voturile alegătorilor, ca şi Dan Radu Ruşanu şi Carmen Hărău, candidaţi la Camera Deputaţilor.

Deputaţii Bogdan Ţâmpău, Laurenţiu Nistor, Cristian Resmeriţă şi senatorii Cosmin Nicula şi Dorin Păran şi-ar reconfirma mandatele, spun aceleaşi surse din USL, aceşti candidaţi având peste 50 la sută din voturi. Ţâmpău l-ar fi învins astfel în această cursă electorală pe fostul primar al Devei Mircia Muntean, iar Păran pe preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor.

Un alt reprezentant al USL, Natalia Intotero, ar fi obţinut în mod direct un mandat în Colegiul Orăştie, care în perioada 2008-2012 a fost reprezentat de Iosif Blaga (PDL).

Şi reprezentantul USL în Colegiul Petroşani-Petrila-Aninoasa, Ioan Rus, s-ar fi clasat pe prima poziţie în preferinţele electoratului, însă acesta nu a atins pragul de 50 la sută, deşi a devansat-o pe Monica Iacob-Ridzi, deputat în acest colegiu.

Potrivit surselor din USL, în aceste condiţii, Monica Iacob-Ridzi ar câştiga un nou mandat, prin redistribuire.

Prezenţa la urne în judeţul Hunedoara a fost de 43,05 la sută.

Suceava: USL a câştigat nouă din zece mandate de deputat

USL a câştigat nouă din zece mandate de deputat în judeţul Suceava potrivit numărătorii paralele a USL, în cel de-al zecelea colegiu candidatul ARD, deputatul Ioan Bălan, obţinând 43,68 % din opţiunile electoratului, în timp ce cel al USL, liderul PC Suceava, Paul Rusu, 41,75 la sută din voturi.

Potrivit numărătorii parlalele a USL, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, a câştigat funcţia de deputat în Colegiul nr. 1 Suceava, cu 61,24 la sută din voturi.

Băişanu, care este la primul mandat de parlamentar, l-a avut drept contracandidat din partea ARD pe deputatul PDL Sanda Maria Ardeleanu.

Totodată, a fost ales deputat preşedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, care a obţinut 52,25 la sută din voturi, iar secretarul executiv al PSD, Eugen Bejinariu, a câştigat al treilea mandat de deputat cu 67 la sută din voturi.

Totodată, deputatul PSD Eugen Uricec a câştigat cu 60 la sută din voturi, iar deputatul PSD Ioan Stan a fost votat de 73 la sută dintre alegători.

Liderul PNL Rădăuţi, Constantin Galan, a câştigat cu 52,07 la sută din voturi, actualul senator PSD Gavril Mîrza, a fost ales deputat cu 51,8 la sută din voturi, deputatul PNL Dumitru Pardău a obţinut 60 la sută din voturi, iar liderul studenţilor liberali, Radu Surugiu, a fost votat de 60 la sută dintre alegători.

Potrivit reprezentanţilor USL, în Suceava la redistribuire Ioan Bălan va obţine al zecelea mandat de deputat alocat acestui judeţ. Celor zece mandate ar urma să le fie adăugate alte două, care vor reveni ARD şi, probabil, PPDD.

Elena Udrea intră în Parlament de pe locul al doilea

Fostul ministru Elena Udrea (PDL) s-a clasat pe poziţia a doua la alegerile de duminică pentru Colegiul 4 de deputat din judeţul Neamţ, după contracandidatul său de la USL, Liviu Brătescu, dar intră de pe locul al doilea în Parlament.

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, duminică noaptea, că este deputat de Roman şi Ion Creangă pentru următorii patru ani.

Udrea a spus, la Roman, că acest colegiu, în care ea a candidat, „nu s-a închis” şi că ea va fi deputat încă patru ani.

Conform Elenei Udrea, contracandidatul său de la USL a obţinut aproape 13.000 de voturi, în timp ce ea a obţinut aproximativ 12.000 din voturi.

„Sunt deputat de Roman şi Ion Creangă pentru următorii patru ani”, a susţinut Udrea.

Anterior, vicepreşedintele PSD Ioan Chelaru declarase că Elena Udrea, candidat în colegiul Roman pentru Camera Deputaţilor, se află pe locul al doilea, după candidatul USL Liviu Brătescu, cotat cu 48,4%, în urma numărătorii paralele parţiale a USL.

Potrivit vicepreşedintelui PSD, candidatul USL Liviu Brătescu a obţinut 48,4% din voturi, iar Elena Udrea se află pe poziţia a doua.

Potrivit rezultatelor parţiale ale sondajului la urne prezentat de România TV, USL a obţinut 57% din voturile românilor care au ieşit la vot şi a luat 62% dintre mandate.

Pe poziţia a doua, la mare distanţă, se află ARD, cotată la 21% cu 22% dintre mandate, iar pe a treia PPDD cu 11% cu 11% dintre mandate.

Conform sondajului, UDMR ar obţine 5% din voturile alegătorilor cu 5% dintre mandate, Uniunea situându-se la limită pentru a accede în Legislativ.

De asemenea, conform unui exit-poll-ului Geopol, difuzat de Realitatea TV, USL a obţinut 57% din voturi, ARD – 18%, PPDD – 14% şi UDMR – 5%.

Potrivit exit-poll-ului CSOP difuzat de B1 TV, USL a obţinut 54% din voturi pentru Cameră şi 55% pentru Senat, fiind urmată de ARD cu 19% şi 19%, PPDD cu 10% şi 10%, UDMR cu 5% şi 5%.

Conform rezultatelor exit-poll-ului CURS difuzat de TVR, USL a obţinut 56,96 % din voturi la Cameră şi 57,58 % din voturi la Senat, fiind urmată de ARD cu 18,12% la Cameră şi 18,87 % la Senat, PPDD cu 12,95% şi 13,09 %, iar UDMR a luat 5,19% şi 5,16 %.

Conform rezultatelor exit-poll-ului CCSB difuzat de Antena 3, USL a obţinut 56,8%% din voturi pentru Cameră şi 58,3% pentru Senat, fiind urmată de ARD cu 19% şi 19,6%, PPDD cu 13,8% şi 14,1%, UDMR cu 5,1% şi 5,2%.

Alegerile parlamentare de duminică s-au desfăşurat cu zeci de drumuri blocate de zăpadă, de copaci şi de stânci căzute pe carosabil. Într-o localitate din Mureş, votul a fost suspendat din cauza buletinelor distribuite greşit.

Procesul electoral s-a derulat cu dificultate în multe judeţe ale ţării din cauza ninsorii şi viscolului. Condiţiile meteorologice l-au împiedicat să voteze, la prima oră, şi pe preşedintele PDL, Vasile Blaga.