În prima parte a acestui an, Safety a intermediat prime de 163,63 milioane de lei, cel mai bun rezultat din istoria sa, marcând o creștere cu peste 20% față de primul trimestru din 2020. Asigurările de garanții au avut cel mai sepctaculos salt, crescând cu peste 143%, în timp ce asigurările de locuințe au avut un avans de 22%, linia CASCO a marcat un plus de circa 18%, iar RCA s-a subscris mai mult cu circa 19%.
Principalul anunț vizează însă planurile de viitor ale Safety, care va deveni primul broker cu capital local cu o prezență în mai multe țări străine. Safety, care este deja prezent în Republica Moldova printr-o companie distinctă (Safety Broker Moldova), intenționează să se dezvolte și pe piețele din Ungaria și Bulgaria.
” Ne propunem să pastrăm același entuziasm pe care l-am avut acum 16 ani, când am dat start acestui business, iar prin intermediul aplicatiei mySafety și împreună cu partenerul nostru tehnologic – Life is Hard, să continuăm procesul de digitalizare al vânzărilor. Începând cu luna iunie, alături de polițele RCA și Travel, clienții și partenerii noștri vor putea emite și asigurări de locuințe. Analizăm însă, că începând cu anul 2022, o dată cu încheierea pandemiei de COVID-19, intrarea pe piețele din Bulgaria și Ungaria, țări unde avem deja obținut de la Autoritatea de Supraveghere Financiară aprobarea de a opera în regim FOS (Freedom of Services). Noi operăm încă din anul 2013 și pe piața din Republica Moldova, printr-o compania distinctă – Safety Broker Moldova.”, a declarat Viorel Vasile(foto), CEO Safety Broker, într-un comunicat de presă.
Acționar nou și primul pas către atragerea altor parteneri
Pentru a își susține planurile de viitor, Safety Broker a făcut și primul pas spre atragerea unor noi parteneri. Firma s-a transformat din SRL în Societate pe Acțiuni(SA). În același timp, CFO Safety, Zenivia Iakab, a devenit acționar cu 5%. Acum, compania are ca acționari Safety Credit (80%), controlată de Viorel Vasile și persoanele fizice Robert Niță (15%), directorul juridic al firmei și Zenovia Iakab (5%), directorul financiar.
De aici înainte, firma analizează două posibilități pentru a atrage parteneri care să aducă un plus de capital pentru noua fază de dezvoltare. Una dintre variante este un partaneriat cu un fond de investiții care să fie de acord cu o deținere minoritară în firmă, iar cealaltă varaintă este listarea la Bursa de Valori București. În prezent, ambele sunt posibilități deschise. Până acum, un singur broker de asigurări este listat la Bursă, anume Transilvania Broker, al cincilea intermediar din România, după primele brute intermediate și primul, după marja de profit.