UPDATE 15.00: Scăderile pe principalele acțiuni tranzacționate azi s-au accentuat în a doua parte a zilei.
UPDATE 14.00: Pierderile s-au adâncit față de prânz. Petrom afișează o pierdere apropiată de cota de suspendare, la aproape 14%. Băncile pierd în pas cu SIF-urile, însă BRD se desprinde ușor din rând pe parte negativă. Are cea mai mare scădere dintre bănci, de aproape 8%. Contează și că e adouacea mai tranzacționată acțiune bancară, după Banca Transilvania, care înregistrează azi cea mai mare valoare tranzacționată de la Bursa bucureșteană.
UPDATE ora 13.10: Bursa continuă să afișeze pierderile de la mijlocul zilei. Dintre cele mai tranzacționate acțiuni ale momentului, cea mai performantă e Medlife, cu o scădere de doar 0,54%.
UPDATE ora 12.20: Cea mai tranzacționată acțiune de azi, cea a Băncii Transilvania (TLV), scădea la orele 12.20 cu 4,33%. Cea mai mare depreciere din top 10 cele mai lichide acțiuni de azi era în dreptul Petrom (SNP), de 12,66%. Indicele BET arăta o pierdere de 6,20%.După scăderile de azi, bursa arată o scădere lunară de aproximativ 20%.
UPDATE 12.30: Iată cum arătau cotațiile pentru cele mai tranzacționate acțiuni de la BVB la ora 12.30
Titlurile Petrom (SNP), se depreciau la ora 11.00 a.m. cu 12%, acțiunile BRD scădeau cu 7%, iar cele ale Romgaz cu peste 5%, aceste acțiuni consemnând cele mai mari deprecieri.
Scăderi importante consemnau și ceilalți mari emitenți: Nuclearelectrica minus 6%, Alro minus 11%, Banca Transilvania minus 5%, Transgaz minus 6%.
BVB a informat că mai multe acțiuni (Petrom, Transelectrica, Alro, Electrica), au intrat în ceea ce se cheamă mecanismul de întrerupere a volatilității ceea ce se definește ca „o modalitate de protectie si un instrument de administrare a riscului de piata, care sa previna perturbari artificiale ale pretului de piata, contribuind la imbunatatirea continuitatii preturilor si asigurand un grad ridicat de calitate a pietei”
Bursa de valori București urmează astfel trandul celorlalte piețe de capital, afectate de epidemia de coronavirus.
Companiile petroliere suferă și de pe urma scăderii istorice a cotațiilor la petrol de duminică, de aproape 30%, cauzate de un război al prețurilor declanșat de Arabia Saudită ca urmare a deciziei Rusiei de a nu scădea producția.