ROCA a preluat acțiunile Electroplast de la compania Italian Cable Company S.P.A., la rândul său producător important de cabluri de alimentare și fire electrice pentru aplicații industriale. Împreună cu acționarii fondatori Electroplast, ROCA a formulat deja, un cadru de colaborare între cele două entități. Pentru finalizare, tranzacția mai are nevoie doar de avizul Consiliului Concurenței.
„Suntem bucuroși să avem alături un investitor experimentat și avem convingerea că ROCA va deveni partenerul puternic de care avem nevoie în activitatea noastră. Credem că expertiza și instrumentele pe care le oferă ROCA vor contribui la succesul proiectelor noastre și ne vor ajuta să atingem următorul nivel al dezvoltării”, spune Gavril Mureşan, CEO al companiei Electroplast.
În 2018, Electroplast SA a avut o cifră de afaceri de peste 82 de milioane de lei, estimările pentru 2019 fiind de depășire a sumei de 90 de milioane de lei. Compania a intrat pe piața românească în 1993, are peste 100 de angajați și și-a construit de la înființare și până în prezent un portofoliu diversificat de clienți, printre care se numără Telekom, Compania Națională de Căi Ferate CFR , Siemens, Alstom Franța, VLG.
„Investiția în producția de cablu este o mutare strategică datorită oportunităților de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare și subterane pe care România le are. Avem încredere că odată cu finalizarea tranzacției complexe, la care muncim intens încă de anul trecut, vom putea valorifica acest potențial. Prin plasări de capital, diversificarea produselor și pătrunderea pe noi piețe, ne propunem ca Electroplast să acceadă în top 3 producători de cablu din țara noastră”, susține Rudi Vizental, CEO ROCA.
Produsele principale ale Electroplast sunt cablurile electrice din cupru sau aluminiu, cu o gamă de producție variată, atât în ce privește tipul și grosimea cablurilor cât și tipul de izolație folosită. De asemenea, compania deține un laborator de încercări modern, acreditat atât de RENAR (organismul național de acreditare în domeniu) precum și de AFER (autoritatea feroviară română), pentru încercări aferente domeniului feroviar. Infrastructura, alături de sectoarele auto, energetic, comercial, industrial, construcții civile și telecomunicații sunt principalele domenii de folosire a cablurilor fabricate de companie.