ROCA încheie un parteneriat strategic cu Bittnet Group

ROCA încheie un parteneriat strategic cu Bittnet Group, companie românească de IT, prin care urmărește să transforme digitalizarea într-un instrument de dezvoltare accelerată a companiilor din portofoliul său.
Economica.net - lun, 25 nov. 2019, 08:58
ROCA încheie un parteneriat strategic cu Bittnet Group

Prin acest parteneriat, companiile din portofoliul ROCA vor beneficia de expertiza acumulata de grupul Bittnet în domeniu IT. Obiectivul principal al proiectului va fi identificarea de noi oportunități de integrare a componentelor tehnologice în procesele utilizate și produsele realizate de companiile din portofoliul ROCA.

ROCA este o construcție complexă, o nouă specie de private equity care, alături de finanțare, oferă management și viziune. Companiile care în prezent fac parte din portofoliul ROCA sunt: Frigotehnica, Romcargo Maritim, Tremot, S-karp, Sinteza, RDF, Electroplast și Yellow.Menu. Parteneriatul cu Bittnet Group se bazează pe dorința reciprocă de a aduce în comun competențele din zonele principale de business și este dezvoltat sub umbrela viziunii pe care o propune ROCA, de a construi inovația în comunitate, acționând strategic și integrat.

„Cred cu tărie în teoria conform căreia orice companie va deveni în scurt timp o companie tech. Epoca în care aspectele legate de tehnologie țineau de departamentul IT s-a încheiat. Componenta tehnologică a unui business ține de management, a devenit una strategică pentru dezvoltarea oricărei companii. Bittnet Group, care a parcurs în timp record drumul de la idee bună la afacere de succes este partenerul strategic pentru ROCA și companiile din portofoliul nostru, partener cu care ne bucurăm să împărtășim aceeași viziune și aceleași valori.”, a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA.

Concret, colaborarea dintre ROCA și Bittnet Group va consta în adoptarea de soluții tehnice de eficientizare și adaptare a proceselor operaționale și de afacere, prin crearea și implementarea unui cadru tehnologic optim. Totodată, parteneriatul pornește cu obiectivul de a crea un ecosistem optim de creștere și profesionalizare a echipelor de management ale companiilor din portofoliul platformei ROCA, care să beneficieze de cele mai bune programe de educație digitală.

„Parteneriatul cu ROCA, pe care îl anunțăm astăzi, marchează o nouă direcție strategică pentru Bittnet Group. După o perioadă intensă, atât din punct de vedere al activității de M&A cât și al piețelor de capital, considerăm că am acumulat, la nivel de grup, capital semnificativ sub formă de talent și cunoștințe, pe care așteptăm cu nerăbdare să îl transmitem și altor companii antreprenoriale din România. Este o onoare pentru Bittnet Group să ne alăturăm misiunii ROCA și să contribuim la formarea liderilor de mâine ai pieței locale”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Soluțiile de IT&C pe care Bitnett Group le va livra către companiile din portofoliul ROCA sunt din zonele de Business Intelligence și Data Analytics, IT Operations, Securitate IT&C. În plus, echipa Bittnet Group va împărtăși strategii bazate pe tehnologie pentru îmbunătățirea culturii organizaționale, a managementului de echipă, a vânzărilor și relațiilor cu clienții.

ROCA s-a lansat in 2018 ca primă platforma de investiții și management dedicată companiilor românești. După numai un an de activitate, ROCA a atins performanțe notabile: compania a obținut în primul an un randament spectaculos de 260% pentru sumele investite inițial și a ajuns la o valoare de 22 milioane de euro a companiei.

Bittnet a fost înființată în 2007 de către frații Mihai și Cristian Logofătu și s-a focusat inițial pe furnizarea de training IT ca ulterior să introducă după câțiva ani și divizia de integrare IT&C. Compania a fost listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București în aprilie 2015, după o infuzie de capital din partea fondului polonez de tip pre-IPO, Carpathia Capital. De la listarea sa în aprilie 2015 până astăzi, Bittnet a reușit să atragă aproximativ 10 milioane de euro prin mecanismele pieței de capital – majorări de capital, emisiuni de obligațiuni, precum și prin distribuirea profiturilor acumulate sub formă de acțiuni gratuite.

Te-ar mai putea interesa și
Pronunțarea sentinenței împotriva lui Trump în dosarul Stormy Daniels a fost amânată până la o dată neprecizată
Pronunțarea sentinenței împotriva lui Trump în dosarul Stormy Daniels a fost amânată până la o dată neprecizată
Judecătorul în procesul lui Donald Trump de la New York în legătură cu o plată făcută actriţei de filme porno Stormy Daniels în schimbul tăcerii sale a suspendat joi sine die pronunţarea......
CFR anunță că traficul feroviar este afectat de vremea nefavorabilă pe raza Sucursalelor Regionale CF Iaşi şi Braşov
CFR anunță că traficul feroviar este afectat de vremea nefavorabilă pe raza Sucursalelor Regionale CF Iaşi şi Braşov
Traficul feroviar este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile înregistrate pe raza judeţelor aflate sub Cod Galben şi ...
Anturajul lui Trump ia în considerare impunerea de sacțiuni de amploare împotriva membrilor CPI care au decis emiterea de mandate de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
Anturajul lui Trump ia în considerare impunerea de sacțiuni de amploare împotriva membrilor CPI care au decis emiterea ...
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, va depune jurământul abia pe 20 ianuarie 2025, dar anturajul său ia în considerare ...
Autonom Services a plasat cu succes o nouă emisiune de obligațiuni, în valoare de 30 de milioane de euro
Autonom Services a plasat cu succes o nouă emisiune de obligațiuni, în valoare de 30 de milioane de euro
Autonom Services S.A. a realizat cu succes cea de-a treia emisiune de obligaţiuni în cadrul unui plasament privat în valoare ...