Roca Industry se află în negocieri avansate privind achiziţia unei participaţii la Workshop Doors; Bindea: Ne bucurăm să facem noi pași înainte către reindustrializarea României
Negocierile sunt într-o etapă avansată, anunţă holdingul.
Dacă se va semna, tranzacţie urmează să fie supusă unui proces de evaluare internă și aprobărilor Consiliului Concurenței şi a altor autorități competente, după caz.
“Hodingul Roca Industry ramâne fidel planurilor sale de consolidare prin achiziții strategice și de a scala şi poziționa astfel industria locală pe harta marilor performeri europeni. De aceea, pe un segment de piață dominat de importuri și de produse slab calitative, ne bucurăm să facem noi pași înainte către reindustrializarea României – prin infuzie de capital și know-how, care se vor traduce toate în calitate mai bună și respect pentru banii românilor cheltuiți pe produse made in România,” a spus Ionuț Bindea, CEO la Roca Industry.
Piața de desfacere a ușilor de interior este reprezentată în acest moment, în proporție de aproximativ 70%, de importuri. Sursa importurilor este în principal China, piața acestora fiind dominată pe produse de slabă calitate, la un cost mic. Piața producătorilor locali este una fragmentată și doar 58% din producția autohtonă este comercializată local, restul mergând la export, conform studiului Neomar – analiza pieței ușilor de interior si intrare, din material lemnos din România, raport de cercetare de piață din septembrie 2022.
“Workshop Doors este un jucător competitiv, cu o evoluție sănătoasă. La nivelul volumului de producție, acesta s-a situat pe locul al treilea între toți producătorii locali în 2022, livrând peste 150.000 de uși de calitate, realizate în fabricile sale. Și credem ca împreună putem dezvolta povestea de succes a acestei companii, devenind mai puternici și mai relevanți atât pe piața națională cât și pe piețele regionale din Europa. Modelul nostru de achizitie are în vedere o abordare integrată care presupune susținerea și dezvoltarea angajaților și creșterea performanței lor în noua structură”, a mai spus Ionuț Bindea.
Pe aceasta piață limitată din punct de vedere al opțiunilor, după aprobarea și finalizarea tranzacției avute în vedere, strategia propusă de Roca Industry pentru Eco Euro Doors vizează diversificarea brandurilor din portofoliu, cu prioritate pe creșterea calității produselor oferite.
Eco Euro Doors este producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale cu cea mai mare capacitate de producție din România, parte din portofoliul holdingului Roca Industry din anul 2022. Cu peste 220 de angajați, acesta produce, în principal, uși pentru interior, în cadrul fabricii sale de la Reghin. Produsele Eco Euro Doors sunt distribuite la nivel național, prin intermediul retailerilor DYI, dar și prin intermediul altor retaileri și distribuitori specializați.
Workshop Doors, companie activă din anul 2009, cu sediul la Petelea, deține două fabrici la Reghin și Petelea. Compania a avut o cifră de afaceri netă de aproape 52 de milioane lei în 2022, cu 94% mai mare decât cea din 2021. Workshop Doors a avut un profit net de 10 milioane lei în 2022, de peste nouă ori mai mare decât în 2021, conform rezultatelor financiare comparate de Economica.net.
Roca Industry, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul ROC1, este holdingul industrial deținut de Roca Investments. Acesta deține direct și indirect 8 companii.