Rodia, un fruct mai puţin cunoscut, dar care este extrem de sănătos. Vezi ce beneficiile aduce

Poate părea greu de crezut, dar nu doar sucul din fructe, ci şi sâmburii, pieliţa albă şi coaja aduc multe ingrediente active. Rodiile au un conţinut important de Vitamina A, C, E, fier şi antioxidanţi.
marilena.vili - mar, 21 feb. 2012, 11:19

Potrivit mai multor studii, rodiile sunt consumate în mod frecvent pot preveni bolile de inimă şi duc chiar la îmbunătăţirea vieţii sexuale. O cură de trei luni ajută bărbaţii din punct de vedere al disfuncţiei erectile. Însă trebuie avut grijă să nu se exagere cu acest fruct, deoarece fenomenul revine ireversibil.

Acest fruct ajută la scăderea colesterolului, normalizează tensiunea arterială şi duce la o scădere a riscului de îmbolnăvire a rinichilor. Dacă suferiţi de  dureri reumatice sau la articulaţii puteţi consuma cu încredere rodii, deoarece au efect antiinflamator.

Femeile care doresc să-şi atenueze ridurile, să aibă un ten fin şi să scape de negi, pot conta pe rodii.

În cazul gravidelor, dacă sucul de rodii este consumat în fiecare zi, aduce multe beneficii în dezvoltarea fătului şi a creierului acestuia. Pentru prospetele mămici, rodia aduce avantaje atât în redarea siluetei pe care o aveau înainte să nască, dar aduce îmbunătăţiri şi în laptele matern.

Consumată întreagă cu pulpă şi sâmburi, rodia contribuie la dezvoltarea inteligenţei şi a memoriei la copii. Un mijloc de protecţie împotriva bolii Alzheimer şi chiar o ameliorare a celor care se află în stadiul bolii este acest fruct.

Sucul de rodii – o sursă de optimism

Oamenii de ştiinţă recomandă persoanelor stresate şi suprasolicitate la locul de muncă să consume un pahar cu suc de rodii. Acest fruct aduce o gândire pozitivă faţă de job şi ajută la redarea entuziasmului.

Pentru rezultate optime se poate consuma zilnic 500 de mililitri de suc de rodii. Mai mult, dacă se bea zilnic 220 mililitri de suc de rodii, circulaţia sangvină se îmbunătăţeşte, creierul fiind astfel mult mai bine oxigenat şi irigat cu sânge.

Datorită sucului de rodii, care are şi proprietăţi anticancerigene, celulele canceroase ajung să se autodistrugă, mai ales dacă este vorba de cancer mamar, de prostată sau de colon.

Cum se prepară sucul de rodii?

Rodia se pune într-un vas cu apă la temperatura camerei şi se taie pe jumătate. Se scot seminţele din coaja, care se înlătură, şi se lasă în apă. Apa cu sâmburii se toarnă într-un blender şi se amentecă până ce conţinutul devine siropos. Apoi, se strecoară printr-o sită fină, astfel încât să se scurgă doar sucul. Se mai adaugă încă o cană cu apă şi se pune miere după gust.

Te-ar mai putea interesa și
Forțele ucrainiene ar fi capturat un soldat nord-coreean rănit
Forțele ucrainiene ar fi capturat un soldat nord-coreean rănit
Forțele ucrainene au capturat un soldat nord-coreean rănit care a fost trimis să sprijine războiul Rusiei, a confirmat vineri agenția de spionaj din Coreea de Sud....
Premierul Republicii Moldova cere firmelor să mute activitatea în timpul nopții, pentru a reduce consumul de energie în orele de vârf
Premierul Republicii Moldova cere firmelor să mute activitatea în timpul nopții, pentru a reduce consumul de energie în ...
Guvernul Republicii Moldova, țară care este deja în stare de urgență energetică, și care ar putea avea probleme și ...
Racheta chineză Lijian-1 a eșuat și s-a autodistrus
Racheta chineză Lijian-1 a eșuat și s-a autodistrus
CAS Space, una dintre cele mai importante firme de rachete comerciale din China, a declarat vineri că racheta sa Lijian-1 ...
Parlamentul din Moldova a aprobat o strategie de apărare pe 10 ani
Parlamentul din Moldova a aprobat o strategie de apărare pe 10 ani
Parlamentul din Republica Moldova, controlat de aleşi pro-occidentali, a aprobat o strategie de apărare pe zece ani, care ...