Rolls-Royce a autorizat Automobile Bavaria pentru activitatea de dealer auto oficial al mărcii

Aflată încă din 2010 în postura de partener de service autorizat al Rolls-Royce, compania Automobile Bavaria primește oficial rolul de dealer al mărcii în România.
Robert Stan - joi, 01 aug. 2024, 22:02
Rolls-Royce a autorizat Automobile Bavaria pentru activitatea de dealer auto oficial al mărcii

Producătorul britanic de vehicule de lux Rolls-Royce Motor Cars a anunțat numirea Automobile Bavaria ca dealer oficial cu sediul în România. Pe lângă activitatea de dealer BMW și Mini, compania românească preia și reprezentarea mărcii Rolls-Royce sub numele Rolls-Royce Motor Cars Bucharest.

În calitate de dealer autorizat, Rolls-Royce Motor Cars Bucharest va avea acum capacitatea de a oferi în mod direct întreaga gamă de produse și servicii pentru marca britanică. Clienții din România vor avea un acces și mai extins la portofoliul și serviciile Rolls-Royce.

În cadrul conferinței de presă desfășurată la reședința din București a ambasadorului Marii Britanii în România, Giles Matthew Portman, acesta a menționat că „industria de lux din Marea Britanie arată un nivel de investiții în continuă creștere, care ajută la crearea de locuri de muncă în țară și în întreaga lume. Cunoscuta siglă Spirit of Ecstasy reprezintă o emblemă pentru ceea ce înseamnă Best of British și suntem încântați să vedem consolidarea semnificativă a legăturilor Rolls-Royce Motor Cars cu România”.

De asemenea, Michael Schmidt, proprietarul Automobile Bavaria, a declarat că „Rolls-Royce întruchipează individualitatea și luxul ca nicio altă marcă, iar automobilele sale sunt simbolul suprem al succesului, purtând cu mândrie sigla Spirit of Ecstasy. Acesta este punctul de start al unei noi ere pentru clienții Rolls-Royce din România, suntem încrezători că Flying Lady ne ghidează către un viitor strălucit în țara noastră de origine”.

„România are o importanță strategică pentru dezvoltarea viitoare a Rolls-Royce în regiune. Pe baza experienței de peste un deceniu de colaborare cu Automobile Bavaria ca partener de service Rolls-Royce, suntem încrezători într-o dezvoltare prosperă. Fiind o afacere de familie, Automobile Bavaria reflectă perfect filozofia noastră și, cu experiența sa în segmentul de lux, compania este perfect poziționată pentru a construi o afacere durabilă”, a declarat și Frank Tiemann, Head of Corporate Communications Central/Eastern Europe and Central Asia, Rolls-Royce Motor Cars.

Cu un contract semnat la Goodwood, în 2024, unicul dealer Rolls-Royce din România se angajează în realizarea unei investiții semnificative într-un showroom exclusivist în București, planificarea noului sediu fiind deja în curs. Activitatea Rolls-Royce Motor Cars Bucharest este condusă de Cristian Bednar.

Marca Rolls-Royce a vândut anul trecut în România 30 de vehicule, un număr dublu față de cel din 2022.

Istoria Rolls-Royce în România a început încă din 1912, atunci când a fost livrată aici prima mașină a mărcii britanice lui Constantin Turnesco. Acesta cumpăra pe atunci un Rolls-Royce Silver Ghost, cu seria de șasiu nr. 1943, contra sumei de 1.364 de lire. Ulterior, în 1927, regele Mihai, la vârsta de doar șase ani, învăța sa conducă un Rolls-Royce, care aparținuse bunicului său, regele Ferdinand, iar în 1944, Casa Regală a României deținea patru mașini Rolls-Royce care au aparținut regelui Ferdinand, regelui Carol, reginei Maria și regelui Mihai.

Mult mai aproape de zilele noastre, în 2003, Rolls-Royce Motor Cars organizează prima prezentare a unui model Rolls-Royce în România, iar doi ani mai târziu Automobile Bavaria amenajează primul stand de prezentare Rolls-Royce în cadrul Salonului Internațional Auto București. România este inclusă și în Eastern European Roadshow, organizat de Rolls-Royce, oferind primele oportunități de test drive pentru clienții locali.

În 2006, este prezentat noul Rolls-Royce Phantom EWB în prezența reprezentanților Casei Regale a României, un an mai târziu, la prima ediție Bucharest Luxury Show, este expus Rolls-Royce Phantom, iar în 2010 are loc inaugurarea primului service autorizat Rolls-Royce din Europa de Est, în sediul Automobile Bavaria din Băneasa.

Te-ar mai putea interesa și
Cancelarul Scholz consideră că a sosit momentul să fie intensificate eforturile pentru pace în Ucraina
Cancelarul Scholz consideră că a sosit momentul să fie intensificate eforturile pentru pace în Ucraina
Cancelarul german Olaf Scholz a estimat, într-un interviu acordat duminică postului ZDF, că a sosit momentul intensificării eforturilor diplomatice care să conducă la pace în Ucraina,......
O dronă rusească s-a prăbuşit în Letonia
O dronă rusească s-a prăbuşit în Letonia
O dronă rusească s-a prăbuşit sâmbătă în apropierea oraşului Rezekne în estul Letoniei, la aproximativ 50 de kilometri ...
Aproape două treimi dintre gospodării erau conectate, anul trecut, la un sistem individual de încălzire
Aproape două treimi dintre gospodării erau conectate, anul trecut, la un sistem individual de încălzire
Aproape două treimi dintre gospodăriile din România erau conectate, anul trecut, la un sistem individual de încălzire, ...
Circulaţia ternurilor de la Brașov spre București, întreruptă. Sunt deranjamente la infrastructura feroviară
Circulaţia ternurilor de la Brașov spre București, întreruptă. Sunt deranjamente la infrastructura feroviară
Circulaţia trenurilor a fost întreruptă, în cursul zilei de 8 septembrie 2024, ca urmare a producerii unor deranjamente ...