Datorită unei creşteri economice trimestriale de 1,8%, România este lider în UE, urmată de Polonia (0,9%), Marea Britanie, Slovenia şi Grecia (toate cu un avans de 0,7%). Scăderi s-au înregistrat în Cipru (minus 0,4%), Austria (minus 0,3%) şi Italia (minus 0,1%).
Potrivit Eurostat, economia zonei euro a urcat cu 0,2% după un avans de 0,1% în trimestrul precedent, iar Uniunea Europeană a înregistrat o creştere economică de 0,3%, după un avans de 0,2% în trimestrul al doilea.
În ritm anual, creşterea zonei euro s-a menţinut în perioada iulie-septembrie la 0,8% în timp ce PIB-ul UE a înregistrat un avans de 1,3%, acelaşi cu cel înregistrat în trimestrul al doilea.
Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în Polonia (3,4%), Ungaria şi Slovenia (ambele cu 3,1%), România şi Marea Britanie (ambele cu 3%). Scăderi s-au înregistrat în Cipru (minus 2%), Croaţia şi Italia (ambele cu minus 0,5%) şi Finlanda (minus 0,3%).
Datele Eurostat sunt similare cu estimările anunţate de Institutul Naţional Statistică (INS), potrivit cărora economia României a crescut în trimestrul trei din acest an cu 1,8% faţă de trimestrul doi, iar avansul a fost de 3% comparativ cu perioada similară din 2013.