România a fost al optulea producător de bere din UE, în 2019. Ne apropiem de Cehia – Eurostat

România a fost în 2019 al optulea producător de bere din cele 27 de state membre ale UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) preluate de Agerpres.
Economica.net - vin, 07 aug. 2020, 06:50
România a fost al optulea producător de bere din UE, în 2019. Ne apropiem de Cehia - Eurostat

Anul trecut, s-au produs în Uniunea Europeană 34 miliarde de litri de bere cu alcool, producţia UE fiind echivalentul a aproximativ 77 de litri per locuitor.

În plus, în 2019, s-au produs în UE 1,4 miliarde de litri de bere care nu conţinea deloc alcool sau conţinea mai puţin de 0,5%.

În rândul statelor membre UE, principalii producători de bere în 2019 au fost Germania (opt miliarde de litri de bere, sau 23% din producţia totală a UE), Polonia şi Spania (fiecare cu 3,9 miliarde de litri de bere), Olanda (2,5 miliarde de litri de bere), Belgia (2,4 miliarde de litri de bere, datele sunt din 2017), Franţa (două miliarde de litri de bere), Cehia (1,9 miliarde de litri de bere) şi România (1,73 miliarde de litri de bere.

Comparativ cu 2018, Lituania a înregistrat cea mai mare creştere a producţiei de bere care conţine alcool (7%), urmată de Spania (6%) şi Italia (5%).

În contrast, producţia de bere a scăzut în Olanda cu 9%, în Letonia cu 7% şi în Slovacia cu 6%.

Principalele destinaţii ale exporturilor de bere către ţările din afara UE au fost anul trecut SUA (911 milioane de litri, 22%) şi Marea Britanie (825 milioane de litri, 20%). Ele sunt urmate de China (364 milioane de litri, 9%), Rusia (258 milioane de litri, 6%), Canada (193 milioane de litri, 5%), Coreea de Sud (184 milioane de litri, 4%), Africa de Sud (108 milioane de litri, 3%), Elveţia (98 milioane de litri, 2%), Australia (92 milioane de litri, 2%) şi Taiwan (86 milioane de litri, 2%).

Ţările blocului comunitar au importat bere din Marea Britanie (278 milioane de litri, sau 47% din totalul importurilor de bere din afara UE în 2019), Mexic (125 milioane de litri, 21%), Serbia (61 milioane de litri, 10%), Belarus (33 milioane de litri, 6%), SUA (19 milioane de litri, 3%), Ucraina (15 milioane de litri, 2%), China (13 milioane de litri, 2%) şi Rusia (9 milioane de litri, 2%).

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia Zilei Internaţionale a Berii, celebrată în prima zi de vineri a lunii august.

Te-ar mai putea interesa și
RAR, nevoit să oprească activitatea din întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
RAR, nevoit să oprească activitatea din întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
Registrul Auto Român (RAR) a oprit ieri activitatea la toate sediile sale din țară din cauza unui „incident tehnic”. Și colaborarea cu stațiile ITP a fost afectată....
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii germani
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii ...
Cancelarul german Olaf Scholz urma să candideze pentru un al doilea mandat la viitoarele alegeri anticipate, după ce popularul ...
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea unei strategii naționale privind dezvoltarea industriei până în ...
Simtel a intrat în Republica Moldova cu divizia de trading de energie electrică
Simtel a intrat în Republica Moldova cu divizia de trading de energie electrică
Grupul antreprenorial românesc Simtel a intrat pe piața de energie electrică din Republica Moldova, cu deschiderea filialei ...