Documentul conţine 15 măsuri de finanţare şi o alocare totală de 9,85 miliarde de euro.
MADR precizează că, în luna martie, varianta consultativă a PNDR 2014 – 2020 a fost transmisă informal pentru a obţine opiniile serviciilor specializate ale Comisiei, iar în urma observaţiilor primite, ministerul de resort a demarat un nou proces de consultare a tuturor organizaţiilor din domeniu, rezultând documentul final transmis în data de 1 iulie 2014.
‘Aşa cum am promis, astăzi /marţi, 1 iulie 2014, n.r./ am transmis Comisiei Europene documentul oficial al noului PNDR. Este rodul unei munci susţinute şi cred că este un Program bine închegat, flexibil, dar în acelaşi timp profund ancorat în necesităţile agriculturii şi mediului rural românesc. Am încercat să utilizăm cât mai judicios banii alocaţi, care nu sunt suficienţi pentru tot ceea ce ar trebui făcut, dar care aşa cum sunt prioritizaţi vor asigura un salt decisiv în modernizarea economiei rurale. Urmează o perioadă de negocieri oficiale la nivelul Comisiei Europene pe marginea acestui PNDR, dar am încredere că nu va suferi modificări de substanţă. Am semnale clare de apreciere de la Bruxelles că este un Program bun şi fezabil’, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Toate documentele transmise către forul european vor fi publicate pe pagina de Internet a MADR, la secţiunea Dezvoltare Rurală.