Scorul general obţinut de România este de 4,30 puncte (în creştere faţă de 4,13 puncte anul trecut) pe o scară de la unu la şapte. Înaintea României se află state precum Cehia (37), Polonia (locul 43), Bulgaria (54) şi Cipru (58). România devansează însă ţări precum Ungaria (60), Slovenia (70) şi Slovacia (75).
În topul celor mai competitive state din lume, Elveţia şi-a păstrat poziţia de lider mondial pentru al şaselea an consecutiv (cu un scor de 5,70 de puncte), urmată de Singapore, SUA, Finlanda şi Germania.
Forumul Economic Mondial (WEF) a prezentat miercuri Raportul Competitivităţii Globale 2014-2015, studiul fiind realizat pe baza intervievării a 15.000 de directori de companii din 144 de ţări.
Forumul Economic Mondial (WEF) este o organizaţie internaţională non profit, cu sediul în Geneva, cunoscută ca organizatoare a reuniunilor anuale ale marilor personalităţi economice şi politice ale lumii, în staţiunea eleveţiană Davos.
Cei peste 1.000 de membri ai WEF sunt lideri ai celor mai mari corporaţii ale lumii, în general cu venituri de circa peste 5 miliarde de dolari.
WEF mai întreţine relaţii şi cu 100 de parteneri strategici, reprezentanţi ai unor multinaţionale, selectaţi în funcţie de modul în care împărtăşesc angajamentul organizaţiei pentru „îmbunătăţirea stării lumii”, după cum se spune în statut.