UE ar urma să preia încă 120.000 de refugiaţi, din care 31.400 în Germania şi 24.000 în Franţa, potrivit listei revizuite a UE publicată de El Pais şi Le Monde. Marea Britanie lipseşte de pe listă, în condiţiile în care un sondaj publicat peste weekend arată pentru prima dată că 51% dintre britanici vor ca ţara lor să iasă din UE.
Noua listă UE de distribuţie a refugiaţilor. Sursa: EL PAIS
O statistică a Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite din România, publicată pe www.unhcr-centraleurope.org, arată că numărul celor care au solicitat azil în România, în 2013, a fost de 1499, iar în 2014, de 1620. Ţările de provenienţă a solicitanţilor de azil, în această perioadă, au fost Maroc, Algeria, Pakistan, Siria, Afganistan.
Potrivit reprezentanţei din România a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţiune, în primele şase luni ale lui 2015, în România a fost înregistrat un număr de 744 cereri de azil, în creştere cu 12% faţă de anul 2014, cei mai mulţi solicitanţi provenind din Siria, Afganistan şi Irak.
Preşedintele francez Francois Hollande a avertizat, luni, că fără o politică a imigranţilor la nivelul UE proietul Schengen se va prăbuşi.
România trebuie să fie solidară cu tot ce se întâmplă în Europa, atât la obligaţii, cât şi la drepturi, iar ţara noastră nu poate primi mai mulţi refugiaţi decât are capacitatea, a declarat luni premierul Victor Ponta.