România, cel mai mare avans al înmatriculărilor auto din Europa, în noiembrie – ACEA

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 4,5% în noiembrie, la 1,21 milioane, în timp ce România şi Lituania au raportat cel mai semnificativ avans, arată datele publicate marţi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/ citate de ACAROM și Agerpres.
Economica.net - mar, 17 dec. 2019, 09:00
România, cel mai mare avans al înmatriculărilor auto din Europa, în noiembrie - ACEA

Datele statistice sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

În noiembrie, piaţa auto din România a înregistrat o creştere de 57,7%, fiind înmatriculate 13.091 autoturisme, faţă de 8.303 vehicule în perioada similară din 2018. Lituania a raportat un avans de 52,7% în noiembrie.

Cele cinci mari pieţe europene au avut evoluţii mixte în noiembrie: creşteri în Germania (9,7%), Spania (2,3%), Italia (2,2%) şi Franţa (0,7%) şi un declin de 1,3% în Marea Britanie, arată datele ACEA.

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi în Europa a scăzut cu 0,3% în primele 11 luni din acest an, la 14,54 milioane, în timp ce Lituania şi România au raportat cel mai semnificativ avans.

Piaţa auto din România a înregistrat o creştere de 21,5% în perioada ianuarie-noiembrie 2019, fiind înmatriculate 147.789 autoturisme, faţă de 121.634 vehicule în primele 11 luni din 2018. Lituania a raportat un avans de 44% în perioada ianuarie-noiembrie 2019.

Cele cinci mari pieţe europene au avut evoluţii mixte în primele 11 luni din 2019: creştere în Germania (3,9%) şi scăderi în Spania (minus 5,7%), Marea Britanie (minus 2,7%), Italia (minus 0,6%) şi Franţa (minus 0,2%).

 

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria – Premierul Orban avertizează că UE se îndreaptă către un război rece economic cu China: „Vrem să continuăm relațiile comerciale cu ambele părţi”
Ungaria – Premierul Orban avertizează că UE se îndreaptă către un război rece economic cu China: „Vrem ...
Premierul ungar Viktor Orban a avertizat vineri că Uniunea Europeană se îndreaptă către un "război rece economic" cu China, în condiţiile în care liderii blocului european se pregătesc......
Start-Up Nation – 177 de furnizori de formare profesională s-au înscris în prima etapă a programului
Start-Up Nation – 177 de furnizori de formare profesională s-au înscris în prima etapă a programului
Un număr de 177 de furnizori de formare profesională s-au înscris în cadrul primei etape a programului Start-Up Nation, ...
Revolut cere patronului Facebook să îşi ia angajamente faţă de rambursarea sumelor pierdute de victimele fraudelor
Revolut cere patronului Facebook să îşi ia angajamente faţă de rambursarea sumelor pierdute de victimele fraudelor
Revolut cere companiei Meta să contribuie la restituirea sumelor pierdute de victimele fraudelor facilitate de platformele ...
Spania cere UE să găsească un compromis cu China pentru taxele vamale la importurile de vehicule electrice
Spania cere UE să găsească un compromis cu China pentru taxele vamale la importurile de vehicule electrice
Uniunea Europeană ar trebui să caute un compromis şi un rezultat negociat cu Beijingul, susţin oficialii din Spania, ...