România este a doua ţară a planetei Renault. Francezii mai bagă 250 mil. euro în ţara noastră

Grupul Renault, proprietarul Dacia, va investi în acest an peste 250 de milioane de euro în România, printre proiecte numărându-se o linie robotizată de prese de mare tonaj, dublarea capacităţii turnătoriei de aluminiu şi creşterea cu 30% a capacităţii de producţie a cutiilor de viteze.
Economica.net - mie, 27 iun. 2012, 09:16
România este a doua ţară a planetei Renault. Francezii mai bagă 250 mil. euro în ţara noastră

Investiţiile financiare ale grupului Renault, de la intrarea pe piaţa românească, în urmă cu 12 ani, se ridică la două miliarde de euro, a declarat, miercuri, la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia.

El a afirmat că în România grupul are o structură completă, dezvoltând activităţi de design, inginerie, producţie şi comerţ.

„România este a doua ţară a «planetei Renault», după Franţa”, a spus Dubruel.

Potrivit acestuia, Renault şi Dacia deţin în România cea mai importantă uzină de vehicule din grup şi cea mai mare platformă logistică a alianţei Renault-Nissan. Tot în România funcţionează a doua uzină mecanică din grup, al doilea centru de inginerie, unicul centru de proiectare şi fabricare a matriţelor şi cea mai mare magazie de piese.

Referindu-se la piaţa auto românească, Dubruel a spus că vânzările sunt la un nivel foarte scăzut, situându-se la o treime faţă de nivelul din 2007.

El a adăugat că un element îngrijorător este raportul între vânzările de flote şi segmentul clienţilor privaţi, precum şi scăderea pieţei în cazul celui din urmă, pentru îmbunătăţirea situaţiei fiind nevoie de programe de înnoire a parcului auto.

„Dacă nu facem ceva vom ajunge la sfârşitul anului la 80.000 de unităţi vândute, un record istoric negativ pentru piaţa auto din România”, a mai spus el.

Piaţa auto s-a redus în primele cinci luni cu 12,1%, la 34.467 unităţi, vânzările de autoturisme având un ritm de scădere apropiat (11,9%), la 28.979 unităţi. Livrările de vehicule comerciale au scăzut cu 13,2%, la 5.158 unităţi, iar cele de autobuze cu 8,3%, la 330 unităţi.

Brent Valmar, vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), a declarat miercuri, la Mediafax Talks about Auto Industry, că piaţa de autovehicule va continua trendul negativ în acest, iar profitul reţelelor de distribuţie va rămâne aproape de zero, în condiţiile în care în primele cinci luni media profitabilităţii la nivelul industriei este negativă.

Te-ar mai putea interesa și
Sute de mii de persoane din Balcani au rămas fără curent electric de mai multe zile, din cauza ninsorilor puternice
Sute de mii de persoane din Balcani au rămas fără curent electric de mai multe zile, din cauza ninsorilor puternice
Sute de mii de persoane din Bosnia-Herţegovina, Serbia şi Kosovo sunt lipsiţi de energie electrică de zile întregi din cauza mai multor probleme apărute ca urmare a unei furtuni de zăpadă sau......
Rusia spune că Franţa a încercat să stabilească un dialog despre Ucraina fără Kiev
Rusia spune că Franţa a încercat să stabilească un dialog despre Ucraina fără Kiev
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că Franţa a încercat să stabilească "un dialog cu Moscova pe ...
Romsilva a investit 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, pepiniere și utilaje moderne
Romsilva a investit 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, pepiniere și utilaje moderne
Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a investit în acest an peste 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, ...
45,8 milioane de tone de  mărfuri încărcate și descărcate în porturile maritime ale României
45,8 milioane de tone de mărfuri încărcate și descărcate în porturile maritime ale României
Mărfurile încărcate şi descărcate în porturile în care sunt operate nave maritime au totalizat 45,869 milioane tone, ...