România, în rândul statelor UE în care preţurile producţiei industriale au stagnat în luna iulie
Pe categorii de bunuri, preţurile producţiei industriale în UE au înregistrat cele mai mari scăderi în sectorul energetic (minus 1%) şi în industria bunurilor intermediare (minus 0,1%). În schimb, preţurile au crescut cu 0,1% atât în cazul bunurilor de capital cât şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată.
În ritm anual, preţurile producţiei industriale au scăzut în toate statele membre, cu excepţia Luxemburgului, unde au crescut cu 0,5%. Cele mai mari reduceri s-au înregistrat în Danemarca (minus 9%), Lituania (minus 8,3%) şi Marea Britanie (minus 7%). În România, preţurile producţiei industriale au înregistrat o scădere de 1,5% în ritm anual, mai mică decât reducerea de 2,1% înregistrată în zona euro şi declinul de 2,7% înregistrat în UE.
Pe categorii de bunuri, preţurile producţiei industriale în UE au înregistrat cele mai mari scăderi în sectorul energetic (minus 9,9%), industria bunurilor de uz curent (minus 1,1%) şi în industria bunurilor intermediare (minus 0,7%). În schimb, s-au înregistrat creşteri de preţuri în cazul bunurilor de capital (0,8%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (1%).