România, lider în UE la creşterea preţurilor producţiei industriale, în septembrie – Eurostat

Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 1,4% în zona euro şi cu 1,6% în Uniunea Europeană, în septembrie 2014 comparativ cu perioada similară din 2013, singurele creşteri fiind înregistrate în România, Letonia şi Grecia, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Economica.net - mar, 04 nov. 2014, 12:41
România, lider în UE la creşterea preţurilor producţiei industriale, în septembrie - Eurostat

Pe categorii de bunuri, preţurile producţiei industriale în UE au înregistrat cele mai mari scăderi în sectorul energetic (minus 5,4%), în industria bunurilor care nu sunt de folosinţă îndelungată şi în industria bunurilor intermediare (ambele cu minus 0,5%). În schimb, s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (0,8%) şi în industria bunurilor de capital (0,6%).

Cele mai semnificative scăderi ale preţurilor producţiei industriale au fost înregistrate în Lituania (minus 5,6%), Belgia şi Slovacia (ambele cu minus 3,9%). Singurele creşteri de preţuri la producţia industrială au fost înregistrate în România (0,4%), Letonia (0,2%) şi Grecia (0,1%).

În septembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,2% în zona euro şi cu 0,1% în Uniunea Europeană.

Pe categorii de bunuri, preţurile producţiei industriale în UE au înregistrat o scădere de 0,3% în industria bunurilor care nu sunt de folosinţă îndelungată şi s-au înregistrat creşteri în cazul sectorului energetic (0,6%).

Cele mai mari creşteri de preţuri la producţia industrială au fost înregistrate în Estonia (1,1%), Danemarca, Spania, Franţa şi Olanda (toate cu 0,5%) iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Marea Britanie (minus 0,4%), Cehia (minus 0,3%), Lituania, Polonia şi Portugalia (toate cu minus 0,2%), România, Cipru şi Slovacia (toate cu minus 0,1%).

Te-ar mai putea interesa și
Adăugarea CATL pe lista colaboratorilor armatei chineze ar putea să-l pună pe Elon Musk într-o situație delicată
Adăugarea CATL pe lista colaboratorilor armatei chineze ar putea să-l pună pe Elon Musk într-o situație delicată
Adăugarea de către Washington a CATL la o listă de firme despre care se spune că colaborarea cu armata chineză ar putea să-l pună pe fondatorul Tesla, Elon Musk, într-o situație dificilă,......
Suspendarea livrărilor de gaze ruseşti în Transnistria: UE denunţă un „război hibrid” al Rusiei împotriva Republicii Moldova
Suspendarea livrărilor de gaze ruseşti în Transnistria: UE denunţă un „război hibrid” al Rusiei împotriva ...
Şefa diplomaţiei europene, Kaja Kallas, a acuzat marţi seara Rusia că "utilizează gazul ca armă" şi că duce un "război ...
Premier Energy a finalizat un parc fotovoltaic de 10 MW în Republica Moldova
Premier Energy a finalizat un parc fotovoltaic de 10 MW în Republica Moldova
Conducerea Premier Energy PLC informează piața în legătură cu faptul că filiala sa, Navitas, din Republica Moldova ...
Depozitele de gaze ale Europei se golesc cu viteză din cauza frigului. Au ajuns la 70% față de 86% anul trecut
Depozitele de gaze ale Europei se golesc cu viteză din cauza frigului. Au ajuns la 70% față de 86% anul trecut
Europa scoate gaze din rezervele sale cu cea mai mare viteză din ultimii şapte ani, pe măsură ce vremea friguroasă creşte ...