„În industria de apărare am produs într-adevăr o reformă pentru că am modificat vechea lege a offset-ului, în care economia românească era reactivă şi, astfel, a devenit activă. Vorbim de noua lege a cooperării industriale, despre ceea ce va putea fi produs în România în momentul unei achiziţii făcute de către un minister de forţă. Nu este vorba doar despre MApN şi Ministerul Afacerilor Interne. Toate instituţiile de forţă care au program de achiziţie peste zece milioane de euro trebuie să înştiinţeze Ministerul Economiei. Se constituie un grup de lucru în care definim ce înseamnă cooperarea industrială, ce se produce în România în companiile cu capital de stat şi cu capital privat”, a spus ministrul, scrie Agerpres.
Ulterior, în baza raportului semnat de ministrul Economiei şi ministrul din „instituţia de forţă”, în CSAT, se defineşte interesul esenţial al României şi apoi se desfăşoară procesul de achiziţie publică în sistemul de apărare.
Ştefan-Radu Oprea a menţionat că discuţii despre producţia de armament în România sunt pentru Fabrica de Pulberi (Făgăraş), cu finanţare din fonduri europene, şi cu un grup aerospaţial din Coreea de Sud.
Ziarul Financiar a organizat luni evenimentul „Cele mai dinamice companii din România: Keep growing!”