Inițiat de către fotograful Dan Dinu, proiectul reunește 50 de fotografii, expuse pe panouri de mari dimensiuni, prezentând locuri mai puţin cunoscute, dar impresionante, pe care Dan le-a străbătut în ultimul an. Din Buila-Vânturarița în Munții Rodnei, din Retezat în Ceahlău sau din Defileul Jiului în Delta Dunării, fotograful a cutreierat parcurile pentru a surprinde unicitatea locurilor și a o dezvălui apoi publicului.
Expoziția din București, deschisă până la 30 octombrie, este prima din cadrul unui turneu care va continua în cele mai mari orașe din țară, până la sfârşitul acestui an și în prima jumătate a anului viitor.
Odată cu expoziţia, a fost lansat și site-ul www.romaniasalbatica.ro, unde pot fi accesate galeria de imagini, jurnalul expediţiei precum și detalii despre traseul expoziţiei în ţară. De asemenea, pe pagina de facebook a Garanti Bank, www.facebook.com/GarantiBankRomania, iubitorii de fotografie pot admira toate imaginile prin intermediul unei aplicații, le pot vota pe cele favorite și pot câștiga un week-end la Poiana Brașov, precum și participarea la un workshop de fotografie susţinut de Dan Dinu.
„Având în vedere că pasiunea mea pentru fotografie s-a născut în special din cea pentru natură, a fost pasul firesc să mă implic în acest proiect și să fac aceste expediţii incredibile. Este o provocare, dar în același timp și o responsabilitate uriașă, deoarece potenţialul proiectului este unul fabulos, iar zonele sălbatice ale României au nevoie de această promovare, să fie cunoscute și protejate. Mă bucur că am beneficiat de sprijinul WWF și Garanti Bank, care au înţeles importanţa acestui demers”, a declarat Dan Dinu.
„Problemele şi agitaţia zilnică ne acaparează atât de mult, încât deseori uităm să ne bucurăm de ceea există în jurul nostru. Prin această expoziţie ne propunem sa le oferim tuturor vizitatorilor 50 de motive de a zâmbi, de a admira şi de a fi mândri de România. Expoziţia România Sălbatică ne aduce aminte că avem ţara cea mai bogată în biodiversitate din Uniunea Europeană şi ne îndeamnă să protejăm valorile naturale. Parcurile naţionale au un viitor sigur, atâta vreme cât există oameni care nu uită de importanţa lor, care le protejează şi se bucură de ele. Pentru WWF, expoziţia aduce cel puţin 50 de motive în plus pentru care ne implicăm in protecţia mediului în România.”, a precizat și Magor Csibi, Director de Program WWF România.
Expoziţia face parte din proiectul mai amplu România Sălbatică, o expediţie iniţiată de fotograful Dan Dinu în anul 2010, ale cărei destinaţii sunt toate cele 28 de parcuri naţionale, naturale şi geoparcuri din România.
Anul viitor, cea de-a doua etapă a expediţiei va completa colecţia cu imagini din cele 12 parcuri naturale și cele două geoparcuri. Rezultatul final va fi prima colecţie publică de fotografii de calitate din ariile protejate din România.