România va avea un Centru de Excelență și 2.000 de experți în dezvoltare durabilă
În luna decembrie, se va finaliza licitația pentru furnizarea de servicii de formare și dezvoltare profesională pentru cei 2.000 de experți în dezvoltare durabilă. Contractul va avea o valoare de circa 11,4 milioane de lei, fără TVA, scrie Termene.ro.
Opt universități s-au înscris la licitația pentru formarea experților în dezvoltare durabilă, iar printre acestea se află Universitatea de Vest din Timișoara și Academia de Studii Economice din București.
Centru de excelență, în subordinea Executivului
Guvernul a aprobat recent proiectul de lege privind înființarea Centrului de excelență pentru administrația publică în domeniul dezvoltării durabile. Acesta va funcționa ca instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, în subordinea Executivului și sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, potrivit Termene.ro.
Proiectul de lege urmează să fie transmis spre dezbatere și aprobare Parlamentului.
„Centrul de excelență de dezvoltare rurală va fi înființat, anul viitor, pentru a ajuta autoritatea publică. Una dintre componente este că o să avem la sfârșitul anului următor 2.000 de experți în dezvoltare rurală, din care 600 vor fi locali. De asemenea, 1.600 vor fi specializați pe zona de agricultură ecologică”, spune coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, László Borbély, conform Termene.ro.
Citeşte ştirea integral în Termene.ro.