Românii de la Softronic vând locomotive electrice în Suedia
Sursa foto: railcolor.net
Locomotiva produsă de Softronic Transmontana poate să tragă până la 3.000 de tone, de două ori mai mult decât un tip de locomotivă utilizată frecvent în Suedia, scrie railcolornews.com.
Achiziţionarea noilor locomotive electrice face parte din strategia Green Cargo de reducere a costurilor de transport.
În vara anului 2015, locomotiva Transmontana nr. 019 a fost trimisă în Suedia pentru teste. Aceasta a fost testată de către Rush Rail şi Green Cargo. A primit chiar şi un nume suedez: Rödluvan (Scufiţa Roşie).
Producătorul de la Craiova a mai închiriat recent două locomotive Transmontana, prin leasing operaţional, lui Deutsche Bahn Cargo – Schenker
Locomotivele din gama Transmontana au o putere totala de 6.000 kW fiecare, folosesc curent alternativ, iar prima de acest tip a fost fabricată în 2010. Fiecare locomotivă este echipată cu 6 osii şi 6 motoare, ceea ce îi conferă o putere de tracţiune mărită şi un avantaj competitiv major pe segmentul transporturilor de marfă. Durata operaţională garantată de către producător este de 3 ani, iar durata de viaţa a acestora este de 40 de ani.
Transmontana este echipată cu un sistem avansat de putere capabil să opereze atât la 25 kV 50 Hz (Ungaria, România, Slovacia etc.) cât și la 15 kV 16⅔ Hz (Austria, Suedia etc). Aceasta poate ajunge la o viteză de până la 200 km/h.
Locomotivele Transmontana pot fi observate pe căile ferate din România și Ungaria, special adaptate pentru trenuri grele de marfă, se arată pe site-ul Softronic.
Compania Softronic a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 54,9 milioane de lei, în scădere faţă de 58,2 milioane de lei în anul anterior. Pe de altă parte, profitul net a crescut la 1,28 milioane de lei în 2016, faţă de 208.000 lei în 2015, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.