‘Din ianuarie şi până în iunie a.c., au fost înregistrate din România 50.365 sosiri şi 103.823 nopţi de cazare. Aceasta înseamnă o scădere de 4,5%, respectiv 4,3% în comparaţie cu anul trecut. Pentru cazările în hotelurile şi pensiunile din Viena românii au cheltuit din ianuarie până în mai peste 3,8 milioane de euro. Chiar dacă nu se mai află în top 10, România a rămas o piaţă de interes pentru Asociaţia Vieneză de Turism’, se arată în comunicatul citat.
În afară de România, singurele pieţe importante pentru turismul vienez care au suferit scăderi sunt Italia, Spania şi Olanda. La polul opus se află Marea Britanie, care a înregistrat o creştere de 8% sau Rusia, cu o creştere de 14%.
În primul semestru din 2013, capitala Austriei a înregistrat un nou record: un total de 5,7 milioane de nopţi de cazare, ceea ce înseamnă o creştere de 3,1% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Peste 80% dintre nopţile de cazare provin de la turiştii din străinătate. O creştere de 3,3% a fost înregistrată şi în cazul sosirilor în capitala Austriei, numărul acestora ajungând la 2,6 milioane.
Conform datelor din 2011, vizitatorii Vienei, inclusiv participanţii la congrese şi cei veniţi în interes de afaceri, cheltuiesc în medie 265,1 euro de persoană şi noapte de cazare. La această sumă se iau în calcul costurile pentru cazare, mâncare, cumpărături, transport, intrări la muzee etc.