Romeo Iacob, co-fondator Smart ID, investeşte 100.000 euro în Curiera și preia 10% din compania de curierat

Romeo Iacob, co-fondator Smart ID, preia 10% din Curiera, singurul serviciu de curierat 100% electric din Bucureşti-Ilfov. Investitorul contribuie cu 100.000 euro pentru dezvoltarea afacerii de curierat fondată de Silvia Duţă. Investiţia va contribui la menţinerea şi dezvoltarea afacerii, ca un business ce promovează sustenabilitatea.
Lidia Neagu - mie, 31 ian. 2024, 14:57
Romeo Iacob, co-fondator Smart ID, investeşte 100.000 euro în Curiera și preia 10% din compania de curierat

Romeo Iacob este în domeniul antreprenoriatului de peste 13 ani, începând afacerile din 2010, când a decis să folosească experienţa sa acumulată în peste 15 ani în domeniul IT&C pentru a construi compania Smart ID. Acesta a decis să investească 100.000 euro în afacerea Curiera, folosind expertiza sa în tehnologie pentru dezvoltarea business-ului de curierat.

Despre investiţia sa în Curiera, acesta declară: “Mă simt privilegiat să fac parte din această călătorie de succes, alături de oameni extrem de dedicaţi şi competenţi. De asemenea, doresc să-i mulţumesc Silviei pentru modul în care a gestionat şi comunicat în mod transparent toate informaţiile relevante, ceea ce demonstrează respectul pentru investitori şi pentru relaţia noastră de parteneriat. După 15 ani de experiență în tehnologie de ultimă generație, inclusiv pentru piața de curierat și încă câteva industrii foarte dragi mie, estimezi altfel potențialul unei industrii aflată chiar în vârful unei revoluții tehnologice.”

Despre viitorul pieţei de curierat, dar şi despre sustenabilitate, Romeo Iacob declară: “O tranziție către vehicule electrice în industria de curierat este o direcție promițătoare, oferind beneficii în ceea ce privește sustenabilitatea și costurile operaționale pe termen lung. În timp ce alte companii de pe piață se confruntă cu creșterea costurilor combustibilului, Curiera este pregătită să revoluționeze piața de curierat din România cu costuri mici și servicii atipice și premium.

Mașinile electrice funcționează ușor și nu fac zgomot în timp ce reduc poluarea aerului. Sunt versatile și potrivite pentru zona de curierat în special în zona de last mile. La o analiză foarte atentă acestea reduc costurile cu mentenanța, cu taxele în timp ce promovează sustenabilitatea și cresc valoarea brandului Curiera. Să nu uităm că Bucureștiul înregistrează un nivel de poluare tot mai mare.”

Curiera este o companie de curierat care operează la nivel național. În București și Ilfov livrează cu flota proprie 100% electrică. Silvia Duţă a fondat Curiera, după ce a observat nevoia de servicii fiabile, eficiente, dar şi prietenoase cu mediul şi cu clienţii, din domeniul de curierat.

Despre motivele pentru care a ales să dezvolte Curiera, Silvia Duţă declară: ”Am observat o nevoie crescută pentru servicii de curierat fiabile și eficiente. Văzând această oportunitate în piață, am decis să înființez Curiera pentru a oferi soluții de transport de încredere și prompte la un preț corect fără costuri ascunse. De asemenea, am mizat pe servicii de suport și mentenanță rapide și prietenoase”.

Printre obiectivele pe care business-ul Curiera le are, pe termen lung, se numără eficienţa operaţională, fiabilitatea serviciilor, extinderea reţelei de acoperire, inovaţia tehnologică, dar şi sustenabilitatea, reducerea costurilor, dezvoltarea relaţiilor cu clienţii, calitatea serviciilor şi adaptabilitatea la schimbare.

Te-ar mai putea interesa și
Londra naționalizează o fabrică strategică de semiconductori, esențială pentru industria de apărare britanică
Londra naționalizează o fabrică strategică de semiconductori, esențială pentru industria de apărare britanică
Guvernul britanic a anunţat vineri naţionalizarea unei uzine strategice producătoare de semiconductori care este esenţială pentru industria de apărare, în special pentru fabricarea avioanelor......
Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești
Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești
Lanțul de restaurante Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești, acesta ...
USR anunță că a sesizat Comisia Europeană pentru că noua lege a pensiilor nu respectă condițiile din PNRR
USR anunță că a sesizat Comisia Europeană pentru că noua lege a pensiilor nu respectă condițiile din PNRR
Uniunea Salvați România a sesizat Comisia Europeană, acuzând faptul că noua lege a pensiilor nu respectă principiului ...
Norofert raportează pentru primele șase luni din 2024 o cifră de afaceri de 21 de milioane de lei și profit net de 1,85 de milioane de lei, în scădere cu 40%
Norofert raportează pentru primele șase luni din 2024 o cifră de afaceri de 21 de milioane de lei și profit net de 1,85 ...
Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura ...