UPDATE – Romexpo a intrat în insolvenţă pentru datorii de peste 40.000 de euro

Societatea Romexpo SA, care administrează cel mai mare complex expoziţional din ţară, a intrat în insolvenţă la cererea unei firme de publicitate.
Andrada Ghira - vin, 25 mai 2012, 07:54
UPDATE - Romexpo a intrat în insolvenţă pentru datorii de peste 40.000 de euro

UPDATE – Romexpo: Datoria a fost plătită în luna mai. Atacăm decizia de intrare în insolvenţă, fiind nelegală

Romexpo a atacat prin recurs decizia prin care instanţa a admis intrarea în insolvenţă a complexului expoziţional, apreciind-o incorectă şi nelegală, întrucât datoria invocată de firma care a cerut insolvenţa a fost achitată integral din luna mai, a anunţat compania.

Firma Euro Insol a anunţat vineri dimineaţă că Romexpo a intrat în procedura de insolvenţă pentru neplata unei datorii de peste 180.000 lei către firma Arsenoaiei & Matasel Consulting.

 

Tribunalul Bucureşti a decis pe 23 mai deschiderea procedurii de insolvenţă a Romexpo SA, pentru datorii de 181.603 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de publicitate. Firma care a cerut intrarea în insolvenţă a Romexpo SA este Arsenoaiei şi Matasel Consulting SRL, care a solicitat deschiderea acestei proceduri la data de 16 noiembrie 2011. Compania Euro Insol a fost desemnată administrator judiciar, care se mai ocupă şi de reorganizarea unor companii  mari, precum Uztel, Servtrans, Palatul Universul, Asmita Gardens şi Ibiza Sol.

„Este o provocare şi o onoare pentru noi să administrăm unul dintre cele mai mari centre expoziţionale din Europa. Printr-un management adecvat şi adaptat noilor condiţii economice, sperăm să aducem compania pe profit încă din cursul acestui an. Să ne aducem aminte ca în 2008 societatea înregistra un profit de aproape 26 milioane lei. Deci, există potenţial de creştere, iar dacă se iau măsuri de restructurare a activităţii, de redimensionare a organigramei şi a costurilor în general, rezultatele pozitive nu vor întârzia să apara”, a declarat avocatul Remus Borza, practician coordonator al Euro Insol.

Centrul deţine suprafeţe expoziţionale cu o suprafaţă totală de 76.793 mp. Anul trecut s-au organizat 150 de evenimente, din care 40 de târguri şi expoziţii la care au participat peste 140.000 vizitatori.

Lucrările la Complexul Expoziţional au început în 1959 şi a fost inaugurat în 1962 printr-un congres la care au participat peste 11.000 de persoane. În 1963 ia fiinţă oficiul de Expoziţie din cadrul Camerei de Comerţ a României. În 1970 se organizează prima ediţie a TIB, pentru ca în 1974 să debuteze TIBCO. În 1991este înfiinţată SC Romexpo SA, având ca principal acţionar majoritar Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Romexpo, de la profit la pierderi

Ca efect al crizei economice şi al unui management inadecvat, numărul de evenimente şi de participanţi s-au diminuat în ultimii ani cu efecte vizibile în scăderea cifrei de afaceri şi implicit al profitabilităţii companiei. Dacă in 2010 Romexpo înregistra o cifră de afceri de 44,39 milioane lei (10,4 milioane de euro), în 2011 aceasta s-a redus la 38,93 milioane de lei (9,2 milioane de euro). Profitul înregistrat de societate în în 2010 a fost de 232.771 lei (55.000 de euro), iar în 2011 a trecut pe o pierdere de 2,47 milioane de lei (584.000 de euro). Datoriile Romexpo la sfârşitul anului trecut au fost de 21,47 milioane de lei (peste 5 milioane de euro).

 

 

Te-ar mai putea interesa și
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit în sus produsul intern brut (PIB) din 2023 cu 2,7%, până la 129,4 mii de miliarde de yuani (17,73 mii de miliarde de dolari), a declarat joi un înalt oficial din statistică,......
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Un cartier din România are o ofertă generoasă pentru cei care sunt în căutarea unui apartament de închiriat. Aflată ...
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, costuri mai mari (retrospectivă 2024)
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, ...
Sectorul auto european s-a confruntat cu numeroase probleme în 2024, începând cu scăderea vânzărilor din cauza cererii ...
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia a atacat miercuri sistemul energetic al Ucrainei și unele orașe cu rachete de croazieră și rachete balistice plus ...