„Rezultatele pozitive, obţinute prin implementarea programului de lucrări stabilite prin programele anuale ale operaţiunilor petroliere, au condus la creşterea volumelor iniţiale de rezerve dovedite, pentru un număr de unsprezece perimetre, respectiv: Roman, Chirpăr, Păingeni, Tărceşti, Săuşa, Zau de Câmpie Şăulia, Petiş, Săbed, Ţaga, Alunu şi Retiş. Romgaz şi ANRM (Agenţia Naţională de Resurse Minerale, n.r.) au decis continuarea operaţiunilor petroliere de exploatare pentru aceste zăcăminte comerciale prin semnarea unor acte adiţionale de prelungire a perioadei de exploatare”, arată un comunicat al companiei.
Potrivit Legii petrolului nr. 238/2004, durata iniţială a concesiunii poate fi până la 30 de ani, cu posibilitate de prelungire de până la 15 ani.
„Odată cu aprobarea actelor adiţionale prin hotărâre de către Guvernul României, Romgaz va identifica un potenţial de exploatare pe termen lung menit să asigure constanţa unei rate performante de înlocuire a rezervelor”, precizează oficialii companiei.
Romgaz a realizat în primul trimestru al anului un profit net de 501,2 milioane lei, cu 10,6% în scădere faţă de rezultatul net din perioada similară a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a coborât uşor, cu 1%, până la 1,48 miliarde lei, comparativ cu primele trei luni din 2017. Citeşte mai multe pe News.ro.