‘Au fost la Sibiu instituţii care au fost supuse atacurilor cibernetice şi aici ţin să mulţumesc reprezentanţilor conducătorilor de instituţii, care au înţeles să sesizeze şi să ne asigure asistenţa necesară pentru a interveni în astfel de situaţii. (Au fost – n.r.) şi instituţii şi companii naţionale, deţinătoare, care gestionează şi administrează infrastructură critică’, a explicat directorul adjunct al SRI Sibiu, referindu-se la companii cum ar fi Romgaz şi Transgaz.
Constantin Calance a dat asigurări că SRI are specialişti pregătiţi să facă faţă atacurilor cibernetice.
‘După cum ştiţi, de curând, mai precis de anul trecut, Serviciul Român de Informaţii a fost desemnat autoritatea naţională în domeniul ‘cyber intelligence’. Este un început. Avem acei specialişti care să asigure expertiza necesară pentru a evalua unele atacuri cibernetice. De exemplu, a fost perioada de după ‘Red Octomber’, în care Serviciul Român de Informaţii a participat cu rezultate foarte bune cu partenerul NATO’, a mai spus directorul adjunct al SRI Sibiu.
Între 2 şi 3 octombrie, la Sibiu va avea loc cea de-a doua ediţie a Congresului Internaţional ‘Cybersecurity-Central European Conference, Public-Private dialogue platform’, eveniment organizat de către Swiss Webacademy, o asociaţie profesională româno-elveţiană, în colaborare cu ‘cert.ro’, sub egida SRI şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.