„Aceasta este a treia unitate din oraș și se alătură celor situate pe drumul european E85, ce face legătura între București și Suceava (strada Ștefan cel Mare – 66 și strada Republicii – 100).
În premieră pentru Bacău, noua stație este prima unitate de profil dotată cu un punct de încărcare electric, un serviciu oferit gratuit tuturor clienţilor Rompetrol care deţin maşini electrice sau hibride. De asemenea, acest serviciu a fost extins și în stația Rompetrol din strada Republicii, numărul 100″, arată compania într-un comunicat.
„Compania continuă să-și consolideze și dezvolte prezența în Bacău și să vină în întâmpinarea clienților săi cu noi stații, produse și servicii inovative. Această prezență este susținută și de cei peste 120 de angajați Rompetrol, atât în oraș unde avem cele trei benzinării, dar și în județ unde operăm alte 6 stații de distribuție a carburanților produși de cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre – Petromidia Năvodari. La acestea se adaugă și terminalul nostru de îmbuteliere gaz petrolier lichefiat din comuna Itești.” declară Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International și Director General al Rompetrol Downstream.
„Prin dotările și facilitățile oferite, noua stație se adresează în special locuitorilor municipiului Bacău, aceasta beneficiind de 2 pompe care oferă gamele de carburanți Efix și EfixS, servicii de internet WiFi, sisteme multimedia, facilități moderne de plată, dar și de restaurantul hei – care promovează mâncarea sănatoasă care se prepară rapid și se adresează celor care doresc sa încerce o nouă experiență revitalizantă. Aceasta beneficiază și de un sistem modern de iluminat cu tehnologie LED ce îi permite un consum redus de energie.
Alimentarea la punctul de încărcare electric se efectuează prin curent alternativ şi curent continuu de 22 kW, iar capacitatea instalată de 50KW asigură alimentarea în acelaşi timp a două maşini. Asfel, un vehicul electric poate în statiile Rompetrol să-şi încarce bateria până la 80% din capacitatea sa în doar 20 de minute, comparativ cu timpul necesar pentru încărcarea obişnuită – circa 7-8 ore”, arată compania.
„Investiția totală pentru noua stație se ridică la circa 1,1 milioane USD, aportul Rompetrol la bugetul județului Bacău pentru activitățile și angajații noștri ridicându-se anul trecut la circa 2,6 milioane RON” adaugă Vlad Rusnac.
În urma unei investiții de 11 milioane USD, compania a pus in funcțiune în 2010 terminal de îmbuteliere GPL situat în comuna Iteşti, la 18 km de oraşul Bacău. Acesta susține prezenta produselor Rompetrol (butelii industriale și de uz casnic, GPL auto) în zona de Est, Sud-Est și Sud a României.
Cu o capacitate anuală de îmbuteliere de 20.000 de tone GPL şi de depozitare de 1.500 metri cubi, terminalul numără în prezent 32 de angajaţi, susţinând indirect alte aproximativ 50 de locuri de muncă (furnizori, subcontractori, transportatori, etc).
Pe fondul condițiilor meteorologice severe din primul trimestru al anului, Rompetrol Downstream a consemnat in T1 un volum total al vânzărilor de carburanți de circa 490.000 tone, nivel similar cu cel atins în perioada similară din 2017. Din această cantitate, circa 30% a fost comercializată prin stațiile Rompetrol, indicator în creștere cu 3% față de cel din perioada ianuarie – martie a anului trecut.
La finele lunii martie, segmentul de distribuție al companiei cuprindea 818 puncte de comercializare carburanți (stații proprii, stații partener, stații mobile, baze interne de 9 si 20 metri cubi), în creștere cu 66 de unități față de martie 2017.