Rompetrol întrerupe curentul în benzinării în timpul Orei Pământului
‘Sprijinim încă din 2009 această iniţiativă internaţională de conştientizare a problemelor climaterice cu care se confruntă în prezent Pământul şi suntem conştienţi de impactul individual sau organizaţional pe care cu toţii îl avem asupra acestuia. Din acest motiv, recomandăm colegilor şi partenerilor noştri, dar şi comunităţii naţionale, să susţină acest demers şi să identifice eventualele măsuri care, însumate, pot contribui la îmbunătăţirea şi conservarea mediului înconjurător. De-a lungul timpului, ne-am angajat în programe extinse de investiţii care să susţină strategia de dezvoltare a companiei şi să creştem gradul de protecţie al mediului şi, în acelaşi timp, dezvoltăm proiecte de CSR cu componentă de mediu, care să răspundă nevoilor comunităţilor locale’, a declarat directorul de Dezvoltare Corporativă şi Comunicare KazMunayGas International/Rompetrol, Alexey Golovin.
Reprezentanţii companiei susţin că această decizie nu va afecta securitatea sau funcţionarea reţelei de distribuţie ori a altor activităţi desfăşurate în punctele de lucru ale companiilor membre ale KazMunayGas International/Rompetrol care vor susţine iniţiativa.
Valoarea totală a investiţiilor Rompetrol în mediu, din 2009 până în prezent, este de 120 milioane de dolari.
Pe fondul creşterii capacităţii rafinăriei de procesare a ţiţeiului la 5 milioane tone/an, corelate cu programul de investiţii, consumul de energie electrică a scăzut cu 10,5%, pentru intervalul 2014 – 2012 (0,071 MWh/tonă de materie prima procesată în 2012, comparativ cu 0,068 MWh/tonă ţiţei procesat în 2014).
Pentru toate entităţile companiei se monitorizează şi se acţionează în vederea îmbunătăţirii factorilor de mediu, în conformitate atât cu obligaţiile legale, cât şi cu standardele de calitate şi mediu ale Grupului, modernizarea rafinăriilor Petromidia şi Vega fiind parte din priorităţile actuale ale Rompetrol.
‘La nivelul platformei Petromidia, activul principal al Grupului, prioritatea o constituie creşterea gradului de protejare a Mării Negre şi a Lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent Canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa. Angajamentul companiei pentru protejarea mediului se regăseşte şi la nivelul platformei de CSR, din 2009 până în prezent fiind implementate 32 de proiecte de protecţia mediului, cu o valoare de peste 400.000 de dolari, pentru beneficiul comunităţilor locale’, se mai arată în comunicat.