Rompetrol lansează un nou concept de benzinării de autostradă în România. Mai scumpe, mai mari, cu mai multe spații de servicii
Acum două săptămâni grupul Rompetrol deschidea, sub umbrela fondului de investiții româno-kazah, patru noi stații de carburanți pe segmentul din Ardeal al autoztrăzii A1, în apropierea localităților Pecica și Orăștie, câte două pe sens.
Benzinăriile sunt mai mari, au mai multe pompe de alimentare și mai multe spații de servicii. Spațiile de servicii se întind pe suprafețe mari – cea de la Pecica de peste 6.200 mp – pot parca aproape 100 de automobile, iar, la interior, suprafețele sunt triple față de media celorlalte stații Rompetrol și includ zone dedicate pentru magazin, restaurant, cafenea, loc de joacă pentru copii, spații pentru mame cu copii și facilități pentru persoane cu handicap.
„Este o premieră pentru România, un concept gândit integrat pentru spațiile de servicii de pe autostrăzi, care asigură accesul clienților la o gamă variată de produse și servicii, spații generoase pentru odihnă, relaxare sau savurarea mesei împreună cu cei dragi, precum și spații pentru producătorii locali și regionali. La acestea se adaugă stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice, precum și parteneriatul încheiat cu lanțul de restaurante KFC”, declară Cătălin Dumitru, director Retail și Marketing în cadrul KMG International (Rompetrol).
“Brandul Rompetrol își continuă dezvoltarea națională și regională. În 2013 am lansat un nou concept general al stațiilor Rompetrol, la finele lui 2019 am propus clienților o dezvoltare a acestuia prin alinierea elementelor constructive exterioare la tendinţele actuale şi o optimizare a spaţiului destinat produselor gastro, iar acum trecem la următorul nivel – o stație nouă Rompetrol pentru autostrăzile din România”, declară Zhanibek Nugertayev, directorul general al Rompetrol Downstream.
Cele patru stații fac parte dintr-un pachet de 12 centre de servicii care vor fi deschise pe autostrada A1, până la sfârșitul anului, cu o investiție totală estimată la peste 40 de milioane de dolari. Investiția totală pentru primele patru s-a ridicat la 14 milioane de dolari. Așadar, în medie, acest nou tip de spațiu de servicii a costat 3,5 milioane de dolari, o sumă mult mai mare față de standardele pentru o benzinărie. Spre exemplu, compania ungară Mol, care a deschis anul trecut 14 spații de servicii pe autostrăzi în România, a anunțat o investiție de 28 de milioane de euro în acest sens, deci undeva la 2 milioane de euro per stație, în medie.