Rompetrol Quality Control a împlinit 20 de ani în care a realizat peste 12 milioane de analize tehnice
Compania, formată din 215 angajați, dintre care 80% femei, este un reper pe piața furnizorilor de servicii complete de încercări pe factori de mediu (apă, aer, sol), produse petroliere (lichide, solide și gazoase), biocarburanți, produse petrochimice, solvenți ecologici, bitumuri, deșeuri, noxe profesionale, verificări măști și aparate de respirat, arată comunicatul.
„Avem o echipă tânără de profesioniști în laboratoarele din rafinăriile Petromidia și Vega, care se perfecționează continuu și pregătesc noi generații de specialiști în testări de laborator, pentru sutele de tipuri de încercări pe care ne mândrim să le avem în portofoliu. Prin toată activitatea desfășurată în cei 20 de ani, ne-am dezvoltat constant, iar acum suntem în topul companiilor care efectuează testări și analize tehnice de specialitate”, a declarat Laura Munteanu, Manager Comercial Rompetrol Quality Control.
Rompetrol Quality Control este singura companie din România care poate efectua încercări complete pe benzină și motorină, în regim acreditat RENAR (Asociația de Acreditare din România) și este certificată de Registrul Auto Român, pentru încercări la biodiesel. De altfel, testele efectuate de RQC sunt recunoscute în întreaga lume, prin calitatea RENAR de semnatar al acordului ILAC-MRA (International Laboratory Accreditation Cooperation- Mutual Recognition Agreement).
Compania deține singurul laborator din țară specializat pe încercări specifice ale polimerilor și este autorizată ca „Laborator de analize și încercări în activitatea de construcții” în profilele MD-Materiale pentru drumuri și MP-Materiale de protecție contra agenților corozivi.
Produsele de nișă, precum hexanul, solvent pentru polimerizare și food grade pentru extracția uleiurilor vegetale sunt, de asemenea, testate într-un laborator specializat, localizat pe platforma Vega Ploiești.
Pentru intervenții în caz de poluări accidentale, Rompetrol Quality Control este dotată cu un laborator mobil care măsoară indicatori specifici pentru emisii de poluanți în atmosferă, sistemul utilizat respectând cerințele Uniunii Europene.
De-a lungul anilor, RQC a participat la mai multe proiecte de mediu, prin care a contribuit la monitorizarea gratuită a calității aerului, apei și solului din marile orașe și a monitorizat parametrii în zona litorală.
Rompetrol Quality Control a fost fondată în urma externalizării laboratoarelor de produse petroliere și mediu din rafinăria Petromidia, preluarea laboratoarelor din rafinăria Vega (2006) și, ulterior, a laboratorului de produse petrochimice (în 2013).
La doar un an de la înființare, laboratoarele RQC au primit recunoașterea din partea Ministerului Economiei și Comerțului, în cadrul „Programului Național de Monitorizare a Calității Benzinei și Motorinei”.
Constituită inițial ca o divizie de laboratoare pentru rafinăriile Grupului, RQC a furnizat servicii și pentru celelalte companii membre KMG International (Rompetrol) și, în scurt timp, și-a extins activitatea la nivel național. A devenit, astfel, un jucător important în ceea ce privește analizele de produs petrolier, mediu sau produs petrochimic, având contracte și colaborări cu peste 350 de companii private și autorități ale statului.
Rompetrol Quality Control a fost prima companie din România care a finalizat implementarea unui program de gestiune a datelor de laborator (LIMS), în 2008, ca parte a strategiei de automatizare și optimizare a proceselor de laborator și a operațiunilor și continuă să îmbunătățească funcționalitatea acestuia.
KMG International (Rompetrol), Grupul din care face parte Rompetrol Quality Control, desfășoară operațiuni majore în rafinare și petrochimie, retail, trading și servicii industriale în 11 piețe principale. În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari – cea mai mare unitate de profil și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre, Vega Ploiești – cea mai longevivă rafinărie în funcțiune din țară (1905), unic producător de bitum și hexan din România și Divizia de Petrochimie – singurul producător intern de polimeri.