Astfel, Romsilva a vândut păstrăvi de 2,2 milioane de euro şi fructe (afine, zmeură şi alte fructe de pădure) şi ciuperci de circa 6,6 milioane de euro. Păstrăvii au ajuns în principal în lanţurile de hypermarketuri, iar fructele de pădure au fost în cea mai mare parte exportate în ţări din Uniunea Europeană.
Romsilva deţine peste 40 de păstrăvării şi şi-a propus pentru acest an să investească în modernizarea lor şi în mărirea capacităţii de producţie.
Din vânătoare, Romsilva a încasat aproximativ 2,4 milioane de euro. Majoritatea banilor au venit de la cetăţenii străini veniţi să vâneze în România.
„Din totalul cifrei de afaceri de 280 de milioane de euro, circa 5 milioane de euro au fost exporturi. Am exportat servicii de vânătoare, fructe de pădure şi masă lemnoasă”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva.
Profitul brut al regiei s-a dublat anul trecut, ajungând la 75 de milioane de lei, faţă de aproape 30 de milioane de lei în 2011.
„Cea mai mare parte din cifra de afaceri de anul trecut, respectiv 77%, a fost obţinută din vânzarea de masă lemnoasă. Masa lemnoasă care se recoltează, respectiv 9,5 milioane de metri cubi pe an, se valorifică prin licitaţii. Am reuşim să obţinem anul trecut pentru masa lemnoasă un spor de 17-18% peste preţul mediu obţinut în anii trecuţi”, a spus Crăciunescu.
Romsilva administrează o suprafaţă de 3,26 milioane de hectare de păduri, proprietate publică a statului, precum şi 1,1 milioane de hectare fond forestier proprietate publică a unităţilor administrativ teritoriale sau proprietate privată a unor persoane fizice sau juridice. Romsilva câştigă anual din administrare, pază de păduri private şi proiectare aproape 50 de milioane de euro.