Cele 127.493 de hectare de pădure certificate se află pe raza a 11 ocoale silvice din cadrul Direcţiilor Silvice Alba, Bihor, Botoşani, Dâmboviţa, Iaşi şi Mehedinţi.
„Procesul de obţinere a certificării managementului forestier în sistem internaţional a fost unul complex, ce a presupus mai multe misiuni de audit a specialiştilor unui organism de certificare forestieră din Marea Britanie. Aceştia au verificat, în teren, respectarea criteriilor şi standardelor managementului durabil al pădurilor de stat administrate de Romsilva”, se menţionează în comunicat.
În urmă cu trei luni, Romsilva a obţinut recertificarea managementului forestier în sistem internaţional pentru alte 2,34 milioane de hectare, valabilă pe cinci ani. În acest moment, în urma obţinerii acestui ultim certificat, 2,471.053 de hectare, adică 78,6% din pădurile de stat administrate de Romsilva, sunt certificate la standarde internaţionale.
„Certificarea managementului forestier la standarde internaţionale reprezintă garanţia că pădurile administrate sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde şi norme din silvicultură. De asemenea, certificarea oferă siguranţa că lemnul are o provenienţă certă şi legală”, susţin reprezentanţii Romsilva.
Primele demersuri pentru certificarea managementului forestier la standarde internaţionale au fost iniţiate de Romsilva în urmă cu 18 ani, suprafaţa pădurilor certificate crescând, în timp, de la 1 milion de hectare în anul 2004, la 2,47 milioane de hectare în prezent.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului şi 22 de parcuri naţionale şi naturale cu o suprafaţă de aproximativ 850.000 de hectare.