Potrivit unor surse din piaţă, noile entităţi sub care vor opera Romtelecom, Cosmote şi Zapp vor conţine termenul TELEKOM ROMÂNIA.
Dacă toţi ne aşteptam ca brandul Cosmote să se transforme în T-Mobile, acest lucru nu se va întâmpla; serviciile de comunicaţii mobile vor conţine sintagma TELEKOM ROMÂNIA MOBIL. Romtelecom, cel mai vechi brand de comunicaţii fixe de pe piaţa locală s-ar putea transforma în TELEKOM ROMÂNIA FIX.
În primăvara acestui an au apărut zvonuri conform cărora adunarea generală a acţionarilor Romtelecom şi Cosmote au decis rebrandingul celor două companii în această toamnă, zvonuri care s-au şi confirmat în cele din urmă.
Astfel cei doi operatori sub denumirea TELEKOM ROMÂNIA vor reprezenta cel mai mare furnizor de pe piaţa locală cu venituri de 1.07 miliarde de euro în 2013, mai mari decât cele ale actualului lider, Orange România, care în 2013 a înregistrat venituri de 934 de milioane de euro.
Citeşte şi Deutsche Telekom: Ne interesează în România zonele de TV, broadband şi servicii B2B
Numărul de clienţi al Cosmote şi Romtelecom se ridica la 10.840.000 de utilizatori la finalul primului trimestru din 2014, cu cu aproape 500.000 mai mulţi decât Orange România, care a raportat pentru aceeaşi perioada 10.394.000 de utilizatori.
Un astfel de model de business a fost adoptat şi în Marea Britanie unde Orange şi T-Mobile operează împreună sub brandul Everything Everywhere.
Topul operatorilor de pe piaţa locală, în funcţie de venituri şi utilizatori, este în acest moment:
Orange România;
Vodafone România;
Cosmote România;
Romtelecom;
RCS&RDS;
UPC România.
După rebrandingul Cosmote şi Romtelecom topul va arăta în felul următor:
TELEKOM ROMÂNIA;
Orange România;
Vodafone România;
RCS&RDS;
UPC România.