Aceasta a subliniat că, în prezent, se lucrează la legea salarizării unitare în sistemul bugetar.
‘Suntem în momentul de faţă în situaţia de a calcula anumite scenarii, împreună cu Ministerul de Finanţe. Imediat vom intra în dialog, ca şi până acum, cu partenerii noştri sociali, dar ne vom consulta şi cu ceilalţi colegi ai noştri din Guvern care gestionează domeniile din sectorul bugetar. Aşa cum am propus, cel mai mic salariu va fi 1.200 lei, salariul minim pe economie începând cu ianuarie 2016. Cel mai mare (salariu – n. r.) va fi cel al preşedintelui, egal cu cel al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, egal cu al premierului, egal cu cel al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi al preşedintelui Senatului’, a precizat Rovana Plumb.
În ceea ce priveşte declaraţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, potrivit căreia salariul de ministru ar fi mic, Rovana Plumb a declarat că ‘problema se pune în ceea ce priveşte motivarea personalului din tot sectorul bugetar’.
‘Ceea ce am reuşit noi să facem pentru anul acesta a fost să creştem salariile doar în cele două sectoare cheie: sănătate şi educaţie. Acum ne uităm către tot sectorul bugetar: administraţia publică locală, administraţia publică centrală pentru că, într-adevăr, aici nu au mai fost făcute majorări, iar motivarea personalului nu există’, a subliniat ministrul Muncii.
La finalul lunii ianuarie, Rovana Plumb declara că există o suprapunere a claselor de salarizare, după ce a crescut salariul minim pe economie la 975 de lei.
‘Cert este că în momentul de faţă avem o suprapunere a claselor de salarizare ca urmare a unei măsuri bune, benefice pentru toţi salariaţii din România: creşterea salariului minim pe economie, care, după cum bine ştiţi, acum este de 975 lei, iar de la 1 iulie va fi 1.050 de lei şi, bineînţeles, cele două sectoare bugetare foarte importante – sănătatea şi educaţia unde, începând cu 2014, am prevăzut creşterile de salarii, aşa cum ne-am angajat’, preciza ministrul Muncii.