Potrivit surselor, negocierile dintre cele două părţi au demarat la începutul verii după ce discuţiile dintre casa de modă şi un fond ‘tradiţional’ de private equity au eşuat din cauza neînţelegerilor cu privire la preţul cerut. În luna mai 2014 un fond de investiţii din Bahrein, Investcorp, s-a arătat interesat de preluarea casei Cavalli pentru 450 milioane de euro. Aceasta după ce, cu cinci luni mai devreme, Financial Times informa că fondul european de investiţii Permira poartă negocieri în vederea preluării casei Cavalli pentru 460 milioane de euro.
‘Această operaţiune cu Roberto Cavalli a fost pusă în practică de divizia de investiţii VTB Capital’, a declarat pentru AFP o sursă din interiorul băncii VTB Bank, căreia Uniunea Europeană i-a interzis accesul pe pieţele financiare occidentale pentru o perioadă de cel puţin trei luni din cauza crizei din Ucraina.
În ultima vreme, companii ruseşti au manifestat un interes crescut pentru activele italiene. La începutul anului, compania petrolieră rusă Rosneft a preluat o participaţie indirectă la producătorul italian de anvelope Pirelli după ce anul trecut magnatul rus Roustam Tariko a preluat producătorul italian de vin Gancia. De asemenea, în luna februarie a acestui an conglomeratul rus Renova Group, deţinut de miliardarul rus Viktor Vekselberg, a preluat controlul la compania italiană de procesare a datelor Octo Telematics.
Potrivit cotidianului financiar rus Vedomosti, VTB Capital ar putea oferi peste 500 de milioane de euro pentru un pachet de 60% din acţiunile casei de modă Roberto Cavalli, ceea ce ar evalua întreaga firmă la de peste 20 de ori profitul operaţional de 25 de milioane de euro. Însă ajungerea la un acord ar putea fi îngreunată de ultimele sancţiuni impuse împotriva băncilor ruseşti din cauza rolului Rusiei în criza din Ucraina.