În prima parte a şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,41%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a plasat cu 0,41% sub nivelul de marţi.
În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborât cu 0,3%.
Indicele extins BET-XT a scăzut cu 0,42%, în timp ce indicele extins BET-BK a stagnat.
Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
Piaţa a fost marcată de apatie şi miercuri, întrucât cei mai mulţi investitori subscriu la oferta publică iniţială lansată de Nuclearelectrica pentru listarea la Bursă. Oferta Nuclearelectrica a început luni şi a atras în special atenţia micilor investitori, prin discountul de 8% acordat pentru subscrierile realizate în primele trei zile.
Până la mijlocul şedinţei de miercuri, micii investitori au cerut mult mai multe acţiuni decât sunt disponibile pe tranşa lor, volumul de titluri subscrise şi pentru care au fost plasate ordine în sistemul Bursei până miercuri la ora 13,15 pe acest segment al ofertei fiind suprasubscris de aproape patru ori. Sumele plasate odată cu ordinele de subscriere au ajuns la 150,2 milioane lei (33,6 milioane euro).
Pe de altă parte, tranzacţiile cu acţiuni realizate pe bursă începând de luni şi până la mijlocul şedinţei de miercuri au însumat numai 25,4 milioane lei (5,6 milioane euro).
Puţinii investitori prezenţi la tranzacţionare în prima parte a şedinţei de miercuri au realizat operaţiuni cu acţiuni de numai 4,7 milioane lei (1.04 milioane euro), faţă de 5,6 milioane lei (1,2 milioane euro) în intervalul similar din şedinţa precedentă.
Titlurile Fondului Proprietatea şi acţiunile OMV Petrom (SNP) au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de aproape 3,1 milioane lei şi, respectiv, de 582.000 de lei. Cotaţia titlurilor FP a urcat cu 0,15%, la 0,6825 lei, în timp ce acţiunile OMV Petrom au scăzut cu 1,42%, la 0,4298 lei.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele de la Paris şi Londra erau în stagnare, în timp ce piaţa de la Frankfurt avansa cu 0,5%.